Política

Els interins amb més de 5 anys d’antiguitat podran tenir plaça sense opositar

Afectaria les places que hagin estat ocupades amb caràcter temporal de “forma ininterrompuda amb anterioritat a 1 de gener de 2016”

Els treballadors interins amb més de cinc anys d’antiguitat podran obtenir una plaça fixa sense necessitat de fer oposicions, segons l’acord a que han arribat el govern espanyol amb diversos partits, entre els quals PNB i ERC, i que ha estat introduït en la llei que redueix la temporalitat en l’ocupació pública.

Segons ha informat el PNB, i com queda reflectit en la disposició addicional sisena d’aquesta norma, per a les places que hagin estat ocupades amb caràcter temporal de “forma ininterrompuda amb anterioritat a 1 de gener de 2016” es podrà fer servir el sistema de concurs i no l’oposició.

Aquests processos que es fan una sola vegada, “podran negociar-se en cadascun dels àmbits territorials de l’administració de l’Estat, Comunitats Autònomes i Entitats Locals”.

El govern havia pactat inicialment, per treure endavant la normativa al Congrés, que els interins de les administracions públiques que portin més de deu anys ocupant una plaça estructural que mai ha sigut convocada podran adjudicar-se la plaça sense necessitat de passar una oposició, sinó únicament per una valoració de mèrits.

Aquest acord amb ERC ha permès convalidar el decret llei -prèviament pactat amb els principals sindicats- deixant els canvis via esmenes parcials, en aquesta tramitació com a projecte de llei on ara s’ha rebaixat a aquests cinc anys.

La llei també estableix altres mesures com que els interins o el personal laboral temporal que no aconsegueixi una plaça tindrà dret a una compensació econòmica de 20 dies per any treballat, fins a 12 mensualitats, i que podran ser inclosos en borses de treball específiques.

També fixa que l’incompliment màxim de permanència de tres anys com interí tindrà compensació econòmica de 20 dies, fins a un màxim de 12 mensualitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries