Política

Cleries denuncia “persecució” contra l’entorn de Puigdemont i critica que “alguns creuen que estem en temps de diàleg”

Marlaska nega filtracions “interessades” de la Guàrdia Civil: “No es persegueix la discrepància política”

El portaveu de JxCat al Senat, Josep Lluís Cleries, ha denunciat “persecució política” de l’Estat espanyol contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu entorn i ha acusat “part de l’independentisme” de “mirar cap a un altre costat”. “Alguns es creuen que estem en temps de diàleg i vostès utilitzen l’eslògan publicitari del retrobament”, però “estem en temps de persecució política, de venjança i de repressió”, ha dit Cleries al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una pregunta a la sessió de control al Senat aquest dimarts a la tarda.

Marlaska ha negat que es produeixin filtracions “interessades” de la Guàrdia Civil i ha defensat que a Espanya “no es persegueix la discrepància política”. Cleries ha fet referència al cas del director de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, a qui la fiscalia demana 3 anys de presó i 17 d’inhabilitació per presumpta malversació de fons públics per un viatge el novembre de 2019 per assistir al referèndum d’independència de Nova Caledònia.

El portaveu de Junts a la cambra alta ha argumentat que quan la Guàrdia Civil va detenir Alay l’octubre de 2020 en el marc de ‘l’operació Volhov’ se li va requisar el telèfon mòbil i se’l va acusar de tenir “informació sobre el servei d’intel·ligència” de Rússia.

Cleries ha explicat que aquesta informació era un fragment de la novel·la policíaca ‘El secret de la clandestina’ d’Elena Vavilova. Es tracta d’un llibre d’una escriptora russa que va ser agent d’intel·ligència del KGB i que Alay va traduir al català. Cleries ha regalat un exemplar de la novel·la a Marlaska i li ha entregat en mà a l’hemicicle. El senador ha criticat les “filtracions interessades i falses” de la Guàrdia Civil contra l’independentisme. “Quan vetllaran per la veracitat i qualitat dels informes policials?”, ha preguntat Cleries.

Marlaska ha afirmat que “no existeix cap dinàmica de filtració d’informes de la Guàrdia Civil” i que si es produeix alguna és “excepcional” i hi ha mecanismes per abordar-les. “No és una pràctica habitual”, ha dit Marlaska, que ha defensat que Espanya “és una democràcia plena” i hi ha “separació de poders”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona