Política

La CUP admet que si no hi ha acord amb els pressupostos “pot no haver qüestió de confiança”

La diputada anticapitalista diu que han enviat al Govern una proposta per “desencallar” la situació

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha obert la porta al fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no se sotmeti a una qüestió de confiança a l’equador de la legislatura. “Si no hi ha confiança ara amb els pressupostos, pot no haver qüestió de confiança. És decisió del president de la Generalitat”, ha afegit en una entrevista a ’Els Matins de TV3’. D’altra banda, ha explicat que ahir a la nit la CUP va enviar al Govern una proposta per “desencallar” la situació després que la militància hagi apostat per presentar esmena a la totalitat. La nova proposta es basa en 5 punts: macroprojectes, habitatge, fiscalitat, autodeterminació i repressió.

Després que la CUP hagi fet arribat aquesta última proposta que defineix com a “punt de partida”, ara, segons Reguant, és el Govern qui ha de contestar. La diputada ha explicat que, segons quina sigui la resposta de l’executiu, la CUP valorarà si hi ha “canvis substancials”.

De fet, Reguant ha recordat que l’esmena a la totalitat es pot retirar fins dilluns que ve a la tarda, quan se sotmeten a votació al ple del Parlament. “No tenim cap problema en retirar-la si hi ha canvis substancials”, ha afirmat.

Reguant no ha concretat el detall de les propostes del nou document. I ha explicat que fan referència als macroprojectes previstos, polítiques d’habitatge, fiscalitat, camí cap a l’autodeterminació i les accions que el Govern ha fet en els darrers anys en clau “repressiva”.

Preguntada per si hi ha alguna de les propostes que sigui irrenunciable, ha respost que la CUP valoraran de manera “global” la resposta que doni el Govern.

En cas que la CUP mantingui l’esmena a la totalitat però els comptes superin la votació per l’abstenció del PSC o comuns, Reguant ha dit que seguiran treballant per aconseguir que el Govern doni resposta a les seves propostes. De fet, la votació final sobre els pressupostos es preveu per al 23 de desembre i això dona marge per continuar negociant “fins a l’últim moment”.

Pel que fa a la participació de la consulta a la militància, Reguant ha explicat que han votat 462 persones d’un cens aproximat de 4.000. Davant d’aquesta situació, ha admès que aquest nivell de participació no els entusiasme, però ha afegit que “462 són més que 20 persones d’una executiva d’un partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries