Política

El Congrés aprova un fons Covid extraordinari que preveu 1.600 milions d’euros per a Catalunya

La comissió de pressupostos avala una esmena de Junts per incorporar als comptes de 2022 una partida de 9.362 milions per fer front a la incidència de la pandèmia

La proposta té poques possibilitats de fer-se realitat per l’oposició del PSOE, Podem i PNB

La Comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats ha aprovat una esmena de Junts per Catalunya (JxCat) als pressupostos generals de l’Estat (PGE) per tal de crear “un fons extraordinari per a l’any 2022” perquè els territoris puguin “fer front a la incidència derivada de l’actual pandèmia” de Covid-19.

El text estableix que l’Estat transfereixi a les comunitats autònomes 9.362 milions d’euros per “afrontar la incidència derivada de la pandèmia que encara perdura”. D’aquesta dotació, 1.600 milions d’euros “es destinaran a Catalunya”, detalla la moció.

L’esmena ha tirat endavant aquest dimecres al migdia a la Comissió de Pressupostos amb el vot a favor de gairebé totes les formacions, amb l’excepció del PSOE, Podem i PNB, que s’hi han oposat. La modificació proposada per Junts s’incorpora així l text de la ponència dels pressupostos generals de l’Estat que es votarà al ple del Congrés la setmana que ve.

No obstant això, fonts de Junts i de la comissió consultades per l’ACN posen en dubte que l’esmena prosperi. Apunten que el PSOE podria provar d’eliminar-la de l’articulat adduint a algun tipus d’error forma o suprimir-la de la Llei de pressupostos quan arribi al Senat, on poden presentar altres esmenes per modificar el text.

De fet, agafa força la primera possibilitat perquè fonts del ministeri d’Hisenda ja han apuntat que l’esmena no s’hauria d’haver admès per qüestions formals. En concret, les assenyalen que els 9.362 milions que el text presentat per Junts preveu que es transfereixin a les administracions autonòmiques es treuen de partides que no existeixen.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries