Política

Aragonès i els comuns obren la negociació dels pressupostos

La delegació d’ECP es reunirà aquest dijous amb representants Presidència i Economia

El president i Illa mantenen una reunió cordial però sense aprofundir en cap detall sobre els comptes del govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els comuns s’han compromès a continuar negociant els pressupostos.

Aragonès s’ha reunit per primera vegada, aquest dimecres a la tarda al Parlament, amb representants d’En Comú Podem (ECP) per explorar el seu suport als comptes del govern. La trobada ha durat al voltant d’una hora i hi han assistit els diputats d’ECP Jéssica Albiach, David Cid i Joan Carles Gallego.

Fonts dels comuns han valorat positivament la presa de contacte, que ha servit perquè les dues parts s’hagin compromès a mantenir converses sobre els comptes els pròxims dies. Demà ja hi ha prevista una nova reunió entre Presidència –sense Aragonès- i Economia amb els comuns.  La delegació d’ECP a les negociacions sobre els pressupostos l’encapçalarà Gallego.

Les negociacions s’encaren a contrarellotge, ja que el debat a la totalitat dels comptes començarà dilluns vinent. En aquest sentit, fonts dels comuns han lamentat que tot plegat hauria estat més senzill si l’executiu hagués negociat amb ells abans de presentar els pressupostos.

En la primera trobada formal, prevista per aquest dijous, ECP vol posar sobre la taula quatre aspectes dels comptes on creuen que es pot millorar: infraestructura verda salut i la cartera de serveis públics, transició ecològica i reactivació industrial. Els comuns asseguren que Aragonès ha mostrat la seva predisposició per poder negociar.

Malgrat que Albiach, presidenta d’ECP al Parlament, va avisar que el partit presentaria una esmena a la totalitat als pressupostos si l’executiu no els trucava, la reunió d’aquest dimecres no ha fet variar la posició del partit. No obstant, fonts dels comuns han indicat que “sortirem de l’esmena a la totalitat si arribem a un acord”. Això sí, han avisat que treure l’esmena no serà “gratis”.

Pel que fa a la trobada amb el PSC -de 23 minuts-, Aragonès i Illa han coincidit en destacar-ne la cordialitat, tot i que no han aprofundit en cap detall dels pressupostos.

L’entorn d’Aragonès ha subratllat que amb el PSC no s’ha entrat a negociar res, i que les converses a primer nivell només es mantenen amb la CUP i els comuns.

De la seva banda, fonts socialistes remarquen que Illa i el president del govern mantindran la comunicació fluïda habitual, i que la reunió al Parlament ha estat cordial i profitosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona