Política

Albiach veu un “contrasentit” que ERC no doni suport als pressupostos de l’Estat

La presidenta d’En Comú Podem demana no sucumbir a les “provocacions” de Canadell que amb el seu discurs considera que va “trencar ponts”

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat que els pressupostos de la Generalitat “beuen molt” dels comptes de l’Estat i, en aquest sentit, ha afegit que seria un “contrasentit” que ERC no acabi donant suport als pressupostos estatals. En una entrevista a Ser Catalunya. Albiach ha dit que continuaran negociant les quatre setmanes que queden per a la votació final dels comptes catalans. I ha instat la CUP a sumar-se a l’acord ja que, segons ha dit, els pressupostos seran millors com més partits progressistes hi donin suport.Albiach ha dit que els pressupostos estatals són “bons de base” però ha instat ERC a negociar millores. “Si ens aporta més beneficis per als catalans, doncs benvingut”, ha afegit.

Albiach ha demanat no sucumbir a “provocacions” com les del diputat de JxCat Joan Canadell, que en el seu discurs al Parlament “semblava que anava a trencar ponts” en comptes de buscar ampliar el suport al projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022.

“La intervenció de Canadell semblava que anava a trencar ponts i va incomodar molts, però no s’ha de caure amb provocacions. Menys soroll i més treball”, ha defensat.

La líder dels comuns ha recordat que ara queden quatre setmanes per continuar negociant amb el Govern i “seguir millorant els pressupostos” ja que la votació final al Parlament està prevista per al 23 de desembre. I s’ha marcat com a objectiu negociar més inversions per a un dentista i psicòleg públic, així com convèncer el president Aragonès que “ara mateix fer el casino més gran d’Europa al Camp de Tarragona va en contra del sentit comú”.

En aquest marge d’un mes, Albiach també ha instat la CUP a sumar-se a l’acord. I ha explicat que així els hi ha traslladat ella mateixa als passadissos del Parlament. “En la mesura que se sumin forces progressistes, millor seran els pressupostos”, ha defensat.

Pel que fa a les negociacions, Albiach ha explicat que el conseller d’Economia, Jaume Giró, no ha participat físicament de cap de les reunions per abordar els pressupostos però que, en canvi, ha parlat per telèfon amb ella mateixa i amb el diputat Joan Carles Gallego, que ha pilotat les converses per part dels comuns. Però Albiach no hi ha volgut donar importància i ha afirmat que ha tancat un acord per als pressupostos amb el president Aragonès, que representa “tot” el Govern. I, en aquest sentit, enten que la seva formació té un acord amb l’executiu català.

Preguntada per si la majoria independentista s’ha trencat i pel futur del Govern, Albiach no ha volgut entrar en les diferències entre els socis de l’executiu i ha dit que “és una notícia dolenta” que s’estiguin fent aquestes preguntes. Segons ha dit, són ells els que hauran de donar explicacions.

Més dura ha estat amb la intervenció del diputat Canadell d’aquest dilluns que va provocar que el president de la Generalitat i diversos consellers abandonessin l’hemicicle. Segons Albiach, sembla que el discurs de Canadell vagi a “trencar ponts” però ha afirmat que “és important no caure en provocacions i construir en positiu”. “La ciutadania està cansada de soroll que no aporta res. Menys soroll i més feina”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona