Política

El Parlament britànic investigarà les traces de cocaïna detectades als seus lavabos

El president de la Cambra dels Comuns, Lindsay Hole, anuncia que elevarà el cas a la Policia Metropolitana aquesta setmana

‘The Sunday Times’ revela que onze de dotze lavabos sotmesos a prova han donat positiu per restes de droga

El president de la Cambra dels Comuns del Regne Unit, Lindsay Hoyle, ha anunciat aquest diumenge que informarà la policia perquè investigui les traces de cocaïna trobades a diversos lavabos del Parlament britànic. Hoyle ha declarat que confia que s’apliqui la llei de manera “completa i efectiva”.

L’anunci es produeix després que el diari The Sunday Times ha revelat que onze de dotze lavabos sotmesos a prova al palau de Westminster han donat positiu per restes de droga.

“Les informacions sobre consum il·lícit de drogues al Parlament (...) són profundament preocupants i les elevaré amb urgència a la Policia Metropolitana aquesta setmana”, ha declarat el president de la Cambra Baixa a la BBC.

Hoyle ha apuntat que contempla la possibilitat d’utilitzar gossos ensinistrats per a detectar substàncies il·legals dins del Parlament.

Els llocs on s’han trobat rastres de cocaïna estan repartits per tot l’edifici i inclouen els lavabos mixtos d’una de les zones de premsa, així com els serveis d’homes i dones pròxims al despatx del primer ministre, Boris Johnson, i el seient del president dels Comuns.

The Sunday Times assegura que “moltes fonts han descrit el consum ocasional de cocaïna per part d’un grup de diputats”. El rotatiu afegeix que dos “venedors” de droga van ser arrestats i altres 13 persones detingudes per posseir substàncies il·lícites “dins o a l’entorn del recinte parlamentari” en l’últim any.

“Desenes de diputats, lords, consellers, investigadors i empleats han compartit les seves històries sobre abús de drogues als passadissos del poder del Regne Unit sota condició d’anonimat”, explica el periòdic.

Un “veterà de Westminster” assegura que “existeix una cultura de la cocaïna en el Parlament”. “Alguns són noms familiars de la casa, altres són joves i ambiciosos diputats i funcionaris”, assenyala.

Aquestes revelacions arriben poc abans que el govern anunciï aquesta setmana un pla per a lluitar contra el consum de drogues il·legals entre la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona