Política

La CUP veu en la condemna a Juvillà “un atac a la llibertat d’expressió”

Reclama al Parlament “una resposta clara”

Els anticapitalistes demanen que la cambra defensi els diputats “davant les ingerències de l’Estat i els seus tribunals”

La CUP veu en la condemna al diputat anticapitalista i secretari tercer de la Mesa del Parlament Pau Juvillà “un atac a la llibertat d’expressió” i insta al Parlament a “donar una resposta clara”. El TSJC ha condemnat Juvillà a sis mesos d’inhabilitació i 12 euros de multa diaris durant tres mesos per desobediència, en no haver retirat uns llaços grocs a la Paeria de Lleida quan n’era regidor. Els anticapitalistes demanen a la cambra que defensi la sobirania del Parlament i els diputats “davant les ingerències de l’Estat i els seus tribunals”. La CUP ha convocat una concentració a les 19.30 hores a la plaça de la Paeria de Lleida.

“Que un diputat pugui ser inhabilitat per haver mantingut un llaç groc durant un període electoral és, a ulls de qualsevol persona amb valors democràtics, un atac a la llibertat d’expressió i als drets polítics fonamentals”, argumenta la formació. La CUP denuncia que “l’aparell repressiu de l’Estat espanyol es troba posicionat en el combat polític contra l’independentisme” i que la condemna a Juvillà “és una mostra més de la voluntat de l’Estat d’eliminar la dissidència política a qualsevol preu”.

La CUP també manifesta que els llaços grocs “no són un símbol partidista” sinó de “solidaritat i d’ampli consens entre la població catalana”. “Condemnar-ne la seva presència i la denúncia a l’existència de presos polítics i exiliats suposa un atac a la llibertat d’expressió i a les llibertats fonamentals”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia