Política

El Suprem obre judici oral contra Reguant

La CUP crida a utilitzar el cas com un “bumerang” contra l’Estat

La Fiscalia demana 6 mesos de presó i inhabilitació contra la diputada per un delicte de desobediència greu

El Tribunal Suprem ha obert judici oral contra la diputada de la CUP-NCG Eulàlia Reguant. Així ho ha informat aquest dilluns la formació anticapitalista, en una roda de premsa al Parlament. La pròpia Reguant -aforada en ser ara diputada- ha cridat l’independentisme a utilitzar la seva causa i la “repressió” com un “bumerang” des del Parlament contra l’Estat. La Fiscalia demana 6 mesos de presó i inhabilitació contra la diputada anticapitalista per un delicte de desobediència greu, en negar-se a respondre a Vox durant el judici del procés. El diputat Xavier Pellicer ha explicat que la defensa de Reguant presentarà un escrit de nul·litat contra el procediment, i demanarà que el Suprem torni a començar la instrucció de la causa.

La majoria de diputats i diputades de la CUP han comparegut conjuntament a la roda de premsa per informar que el Suprem ja ha notificat l’obertura de judici oral contra Reguant. La defensa de la parlamentària calcula que aquesta setmana es donarà trasllat de la notificació per tal de fer-ne l’escrit, on Reguant demanarà la seva lliure absolució i la nul·litat del procediment. La CUP entén que ni el jutjat ni la Fiscalia no eren competents perquè Reguant és aforada.

Reguant ha afegit que la seva causa és un “element més” de la voluntat de l’Estat d’anul·lar la voluntat política del moviment independentista. És per això que ha fet una crida a “utilitzar la repressió com un bumerang contra l’Estat” des del Parlament. La diputada ha recordat els altres casos que afecten membres de la cambra, com el també diputat de la CUP Pau Juvillà, o els membres d’ERC Josep Maria Jové -president del grup parlamentari republicà- i Lluís Salvadó, en procés judicial també per l’1-O.

“Cal utilitzar tots els casos com un bumerang per denunciar la deriva autoritària de l’Estat i la manca de processos democràtics”, ha afegit Reguant, que ha remarcat que la decisió d’ella i la d’Antonio Baños -afectat pel mateix cas- de no respondre a Vox durant el judici era una “voluntat col·lectiva”.

“Volíem assenyalar que acceptar la presència de qui nega drets fonamentals en el marc del judici era una declaració d’intencions del poder judicial”. “Era impossible obtenir justícia en aquell procediment, i després ho vam veure amb la sentència”, ha argumentat Reguant, que ha titllat Vox de “neofranquisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona