Política

Illa dona suport a les mesures de Sánchez

Espera que el TSJC serà “ponderat i sensat” amb les del Govern

El cap socialista reclama ajuts per als sectors afectats per les restriccions i creu que els ha de pagar la Generalitat

Salvador Illa ha donat suport a les mesures que ha pres aquest dimecres el govern espanyol anunciades a la cimera de presidents autonòmics de la tarda, i considerades escadusseres per la Generalitat. En una entrevista al 3/24, el primer secretari del PSC ha considerat “molt important” arribar a acords en aquesta matèria, i en aquest sentit ha considerat una “magnífica notícia” la cimera. Illa ha demanat “prudència” a la ciutadania i ha insistit en què el “camí” a seguir és el de la vacunació. D’altra banda ha desitjat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sigui “ponderat i sensat” amb les mesures plantejades pel Govern que, entre d’altres, ordenen el tancament de l’oci nocturn i limiten l’aforament a diferents sectors.

Illa ha considerat que aquestes restriccions han d’anar acompanyades d’ajuts econòmics als sectors afectats, i ha subratllat que aquests ajuts els ha de finançar la Generalitat, que és qui les ha ordenat. En aquest sentit ha recordat que el govern estatal “ha posat molts diners” en mans de les Comunitats Autònomes.

Confia que l’acord per renovar la CCMA o el Síndic sigui un “pas” per “recuperar el prestigi” de les institucions

Salvador Illa també ha confiat que l’acord per renovar diverses entitats del país com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) o el Síndic de Greuges sigui un “ pas” per “recuperar el prestigi” d’aquestes institucions. El primer secretari del PSC ho ha dit en una entrevist al 3/24, on ha donat alguns detalls del pacte anunciat aquest dimarts per ERC, JxCat i PSC. Illa ha recordat que el Síndic tenia el càrrec prorrogat de fa 17 anys, i que la junta de govern de la CCMA feia 9 anys que tenia el mandat caducat. El líder dels socialistes ha explicat que el seu partit ha volgut arribar a una entesa per “complir l’Estatut i fer avançar el país”.

Sobre la candidata a ocupar la Sindicatura de Greuges, Esther Giménez-Salinas, Illa ha considerat que té un perfil “molt adequat”, i ha recordat que ha tingut responsabilitats “molt importants” en l’àmbit acadèmic i en el judicial, en aquest segon cas com a membre del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Pel que fa a les set persones que formaran el nou òrgan de govern de la CCMA, el líder socialista ha esperat que “facin equip” i actuïn “amb professionalitat, sentit comú i pensant en l’interès general”.

Alhora, Illa ha anunciat que també s’han acordat els noms per renovar la Sindicatura de Comptes, el Consell de Garanties Estatutàries i l’organisme que garanteix l’accés a la funció pública. El primer secretari del PSC ha explicat que els noms es donaran a conèixer “en les properes hores”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes