Política

Colau guanyaria les eleccions, tot i que la ciutadania la suspèn amb un 4,2

Maragall és l’únic líder municipal que aprova al Baròmetre de Barcelona, amb un 5,2

Barcelona en Comú (BComú), la formació que lidera l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, guanyaria les eleccions municipals amb un 14,8% d’intenció de vot directe, quatre punts i mig per sobre d’ERC, que obté un 10,2%, segons el baròmetre semestral de l’ajuntament publicat aquest dilluns. Aquestes dades trenquen l’empat tècnic entre republicans i comuns que s’havia registrat en els últims baròmetres municipals.

El Baròmetre de Barcelona, presentat aquest dilluns, també recull les notes que la ciutadania posa als líders municipals. L’únic que aprova és el dirigent d’ERC al consistori, Ernest Maragall, amb un 5,2. L’alcaldessa, Ada Colau, suspèn amb un 4,2, la pitjor nota que ha obtingut des que és batllessa de la ciutat. El regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí, que ha presentat els resultats, n’ha destacat que “per primera vegada es trenca l’empat tècnic” entre els comuns i els republicans, que s’ha anat repetint en enquestes.

BComú escala posicions electorals i recuperaria, segons el baròmetre, la primera posició que ERC els va arrabassar a les passades eleccions. En tercera posició se situaria el PSC, actualment al govern municipal, amb el 7,4%, seguit de JxCat, amb el 3,6%. El PP aconseguiria l’1,8% dels vots i Cs obtindria l’1%, per sota de la CUP, que actualment no té representació però que el baròmetre li atorga el 2,6% dels sufragis. Vox recull l’1,2% de la intenció de vot i Barcelona pel Canvi, la plataforma que va encapçalar l’ex-primer ministre francès Manuel Valls, es queda amb el 0,1%.

Els resultats d’aquest baròmetre surten de 802 entrevistes a majors d’edat residents i empadronats a Barcelona. Les enquestes es van fer just abans del pont de la Puríssima, entre el 22 de novembre i l’1 de desembre, i reflecteix, segons Martí, el “pessimisme” provocat per la sisena onada de covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona