Política

El nou partit d’Àngels Chacón es dirà Centrem

A la direcció provisional registrada a Interior hi ha la regidora i portaveu de JxCat a Sant Just Desvern, Laia Flotats

La política catalana tindrà ben aviat un nou partit. ’Centrem’ és el nom de la nova formació que liderarà l’exconsellera Àngels Chacón, i que aplegarà els entorns de PDECat, Convergents, Lliga Democràtica i Lliures. Així ho ha avançat ’La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts del partit que es presentarà l’11 de gener a Barcelona. La nova marca consta al registre del Ministeri d’Interior des del 28 de desembre, i ja s’hi vincula una pàgina web -encara no operativa-: centremcatalunya.cat. A la direcció provisional del registre hi consta la regidora i portaveu de JxCat a Sant Just Desvern, Laia Flotats.

Chacón, fins fa unes setmanes secretària general del PDeCAT, encapçala el nou partit del centre catalanista amb la intenció de presentar-se a les eleccions municipals del 2023. La formació defensarà una millora de l’autogovern de Catalunya i rebutjarà la unilateralitat, si bé no renunciarà a la independència.

A banda de Chacón, la cap de files de la Lliga, Àstrid Barrio, també hi tindrà un paper protagonista. S’espera que també s’hi vagin apropant dirigents de l’extinta CiU com Roger Montañola o Antoni Fernández Teixidó. Exdirigents de CDC i el PDeCAT propers a Pascal com ara Carles Campuzano o Lluís Recoder no veuen el nou projecte amb mals ulls, tot i que de moment no s’hi sumarien.

No hi seran el partit d’Units -de Ramon Espadaler, i que ara s’integra al grup parlamentari del PSC-, ni el PNC de Marta Pascal -tot i haver assistit a diverses reunions per formar aquest nou partit catalanista. Tampoc en formarà part l’exfundador de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes