Política

Sánchez demana “formalment” el suport de tots els partits a la reforma laboral

El president espanyol insta el PP a complir amb un “mínim” i li reclama “rigor i educació”

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reivindicat la gestió de l’executiu de coalició quan es compleixen dos anys de la seva investidura i ha subratllat que està sent una legislatura “fecunda” amb “molts compliments”. En una intervenció aquest divendres davant del Comitè Federal dels socialistes, Sánchez ha destacat l’acord per la reforma laboral amb els agents socials i ha demanat “formalment” a la resta de formacions polítiques que hi donin suport. El cap de l’executiu també ha instat al PP que compleixi amb un “mínim” i “respecti els acords del diàleg social, s’avingui a renovar el CGPJ i mostri “rigor i educació”.

Sánchez ha demanat “formalment” a la resta de formacions polítiques amb representació al Congrés que donin suport a l’acord per la reforma laboral, que ha qualificat de pacte “de país”. “És un bon acord per a Espanya” que permetrà que “creixi en economia i llocs de treball”, ha dit el president, que ha destacat que es basa en un “ampli consens” entre empresaris i representants dels treballadors, que han demostrat “sentit d’estat”.

El president ha insistit que és una reforma “ambiciosa” i “una peça clau per assolir amb èxit el principal objectiu per al 2022, que Espanya creixi més i assoleixi més acords”, ha afirmat. “No hi ha acord si tots no cedim en alguna cosa”, ha dit, i ha qüestionat “quins interessos defensa l’oposició” si no dona suport a un acord del diàleg social.

En aquest sentit, Sánchez ha demanat als membres del PSOE que es “bolquin” en la defensa de l’acord per la reforma laboral.

Crítica al PP

Sánchez ha defensat que la coalició representa “l’estabilitat” enfront l’oposició de la dreta. “Es fan dir constitucionalistes però incompleixen els seus deures constitucionals. Poc o res es pot esperar d’una dreta sense projecte polític i ostatge de la ultradreta”, ha afirmat el secretari general del PSOE.

“Creuem l’equador de la legislatura reivindicant l’ascens del nostre projecte socialdemòcrata”, ha dit Sánchez, que ha assegurat que “s’està demostrant amb fets que es pot sortir d’una crisi reforçant l’estat del benestar”, a diferència de la resposta de la dreta. “El PSOE compleix” i té com a objectiu el “creixement”, ha insistit.

Catalunya en segon pla

L’única menció explícita a Catalunya que ha fet Sánchez ha estat per posar-la com a exemple de la diferència de la gestió del PP amb la d’un govern encapçalat pel PSOE. En aquest sentit, el president espanyol ha apuntat que la Catalunya de “fa quatre anys” era diferent de la “d’avui”. Tanmateix, Catalunya queda en un segon pla amb la vista posada en les eleccions de Castella i Lleó del 13 de febrer.

Variant òmicron

Sánchez ha fet referència a la situació de la pandèmia i ha assegurat que la variant òmicron continuarà provocant “xifres elevades” de contagis, però que “no es tradueixen en el creixement exponencial d’hospitalitzacions i UCI”. El president espanyol ha afirmat que la vacunació “protegeix” i cal “adaptar la resposta institucional” a les noves característiques de la malaltia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries