Política

Pere Aragonès a l’Estat: “No hi ha temps a perdre”

El president de la Generalitat anuncia la imminència d’una nova reunió de la mesa de diàleg que ha de “resoldre el conflicte”

El cap de l’executiu es planteja “reconstruir aliances amb la CUP”

L’arrencada política de l’any dependrà d’una nova reunió de la mesa de diàleg entre la Generalitat i l’Estat. El president Pere Aragonès preveu que en les properes setmanes es dugui a terme la cimera en la qual espera que s’abordin continguts que permetin “avançar” per “resoldre el conflicte”. En una visita a Granollers, el president va explicar als mitjans: “Estem parlant amb el govern de l’Estat perquè sigui així.”

En sintonia amb les declaracions que ja va fer divendres la vicepresidenta del govern Laura Vilagrà, Aragonès preveu que aquesta nova reunió se celebri aviat i va instar l’altra part a la negociació assegurant que “no hi ha temps a perdre en la recerca de solucions polítiques al conflicte entre Catalunya i l’Estat”.

El president va assenyalar que “el marge de confiança que hi ha d’haver en qualsevol procés de negociació ha d’anar acompanyat de concrecions en el calendari” i va insistir en el fet que “en les properes setmanes hi haurà una nova reunió” de la taula de diàleg, si bé no en va voler donar més detalls, ni cap data concreta.

“Un missatge que hauria de tenir molt clar el govern de l’Estat és que no hi ha temps a perdre en la recerca de solucions polítiques al conflicte i per trobar una solució democràtica que permeti als catalans decidir el futur polític amb absoluta llibertat”, va dir el president de la Generalitat.

Al marge d’aquesta qüestió, Aragonès també es va pronunciar sobre les declaracions en una entrevista a l’ACN del secretari general del Partit Popular de Catalunya (PPC), Santi Rodríguez, que va demanar que el president se sotmeti a una moció de confiança. Aragonès considera que, amb aquesta estratègia, el partit conservador espanyol té “la clara intenció d’atacar la majoria de la investidura al Parlament”, i va afirmar que la qüestió de confiança “perd sentit” després de no poder “reeditar l’acord d’investidura en l’aprovació del pressupost”. El president va reafirmar l’estratègia d’Esquerra de “reconstruir aliances amb la CUP i sumar més suports per governar Catalunya en clau social, amb ambició nacional i per resoldre el conflicte polític”.

D’altra banda, Aragonès, en ser interrogat per la polèmica de les macrogranges dels darrers dies, la va qualificar d’“artificial” i va advertir que es “volen treure declaracions de context per part de la dreta espanyola”. El president de la Generalitat va decidir no donar-ne l’opinió per “no contribuir” al fet que qüestions que haurien de ser “objecte d’anàlisi i debat” es discuteixin “de forma populista per interessos electorals”. La polèmica neix d’unes declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, criticant el model de les anomenades macrogranges de ramaderia intensiva, fet pel qual el president del PP, Pablo Casado, va demanar-ne la dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona