Política

Recorren al TSJC l’acord del Govern que ofereix protecció jurídica als docents que defensin la immersió

Convivencia Cívica Catalana i Hablamos Español consideren que amb aquesta decisió la Generalitat “fomenta l’incompliment de les sentències” del Tribunal Suprem i del TSJC

Convivencia Cívica Catalana i Hablamos Español han interposat un recurs contenciós-administratiu davant el TSJC contra l’acord del Govern per assistir amb tots els mitjans jurídics al seu abast als docents dels centres educatius catalans que preservin el model d’immersió lingüística en català.

En un comunicat, ambdues entitats favorables al bilingüisme a les escoles catalanes informen que la interposició del recurs obeeix al fet que l’acord “fomenta l’incompliment de les sentències” del Tribunal Suprem i del TSJC en matèria de llengua en l’ensenyament a Catalunya.

També entenen que el mateix acord “empara conductes manifestament il·legals i amenaça a les entitats que defensen el bilingüisme, utilitzant l’administració autonòmica per a finalitats particulars d’ERC i lluny de la imparcialitat que s’exigeix a l’administració pública en un Estat de Dret”.

Estimen les entitats que l’acord és “nul de ple dret” perquè es dicta “per incomplir una sentència ferma (es proporciona assistència jurídica gratuïta als professors i directors que incompleixin la sentència del TSJC en matèria de llengua en l’ensenyament) i s’acorda destinar diners públics per a finalitats particulars”.

Convivencia Cívica i Hablamos Español consideren “gravíssim” que s’utilitzi l’administració de la Generalitat i els seus recursos per “amenaçar a les entitats que defensem els drets dels castellanohablantes amb accions de tot tipus” i per “pagar la defensa d’aquells que decideixin incomplir sentències fermes, sent això un greu atac contra l’Estat de Dret”.

Per això, sol·liciten al TSJC que declari la nul·litat de l’acord i adverteixen que el recurs és un “pas previ” a exigir “responsabilitats penals si es destinen diners públics per finançar l’incompliment de les sentències o coaccionar a les entitats que defensem els drets dels castellà-parlants a Catalunya”.

En paraules d’Ángel Escolano, president de CCC, “el Govern de la Generalitat està entrant en una espiral totalitària cada vegada més preocupant”.

“Sembla que es pensin -ha afegit- que l’administració autonòmica és un quiosquet a la seva disposició del que poden disposar per a les seves finalitats particulars i polítiques obviant que, en un Estat democràtic i de Dret, tenen obligació d’actuar amb imparcialitat i de fomentar el compliment de les sentències judicials, no el contrari”.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu català del passat 4 de gener, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar que el govern català “protegirà” amb tots els mitjans jurídics al seu abast als docents i a la resta de personal dels centres educatius catalans que preservin el model d’immersió lingüística enfront d’eventuals “atacs il·legítims”.

La portaveu va indicar que els serveis d’assessorament, representació i defensa jurídica de l’administració de la Generalitat ja estaven a la disposició d’aquests treballadors, però va precisar que el president, Pere Aragonès, volia “institucionalitzar” el seu compromís respecte als docents i a l’escola catalana donant-li forma d’acord governamental.

Concretament, l’acord preveu la “protecció jurídica” als docents i equips directius davant “atacs il·legítims i exigència de responsabilitats”, ja sigui per via “política, penal, administrativa o d’una altra naturalesa”.

En aquest sentit, el document aprovat per l’executiu català preveu “exigir responsabilitats” per la via que correspongui “a totes aquelles persones o entitats” que ataquin a persones o col·lectius “per la defensa i l’ús del català” en l’exercici de les seves funcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona