Política

Bèlgica ajorna de nou la decisió sobre Valtònyc

S’allarga el viacrucis judicial a Bèlgica per al raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc. El Tribunal de Cassació de Bèlgica va ajornar ahir la seva decisió sobre el cas per l’extradició del mallorquí: es pronunciarà el pròxim dimarts.

“Està bé perquè significa que no és un cas simple”, va dir el cantant, de 28 anys, a la sortida dels jutjats, amb un cert nerviosisme i esgotament. I és que fa una dècada, els millors anys de joventut, que batalla contra una causa judicial per les lletres de les seves cançons. Condemnat a tres anys de presó a l’Estat espanyol per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces, va marxar el 2018 a Bèlgica i des de llavors lluita contra l’extradició.

En primera i segona instància li van donar la raó. No obstant això, la fiscalia belga s’ha entestat a entregar el raper a les autoritats espanyoles i ha apel·lat fins a Cassació. Com a última bala, reclama la repetició del judici i aposta per “requalificar” els delictes igualant-los a la legislació espanyola. És a dir, vol que enaltiment del terrorisme s’equipari a incitació al terrorisme; i injúries a la corona, a injúries comunes.

“Valtònyc no va ser condemnat per aquests delictes. No es pot reescriure la sentència”, va replicar ahir l’advocat del cantant Simon Bekaert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia