Política

El príncep Andreu no aconsegueix deslliurar-se del cas per suposats abusos sexuals

El fill petit de la reina Elisabet II del Regne Unit podria intentar arribar a un acord extrajudicial per evitar un judici públic

El cas per suposats abusos sexuals a una menor obert a Nova York contra el príncep Andreu del Regne Unit seguirà endavant, encaminat cap a un mediàtic judici, després que el jutge hagi rebutjat aquest dimecres els intents de la defensa perquè la demanda fos arxivada.

El magistrat Lewis Kaplan ha negat els arguments plantejats pels advocats d’Andreu per a tractar de frenar les acusacions de Virgínia Giuffre, una dona de 38 anys que assegura que el fill d’Elisabet II va abusar d’ella quan tenia 17 anys. Giuffre sosté que va arribar al príncep com una de les víctimes de la trama de tràfic sexual suposadament organitzada pel financer mort, Jeffrey Epstein, i la seva mà dreta, Ghislaine Maxwell, recentment declarada culpable en un judici paral·lel i a l’espera de sentència.

L’acusadora, que resideix a Austràlia, va interposar una demanda per la via civil contra Andreu l’agost passat a Nova York, acollint-se a la Llei de Víctimes Infantils d’aquest estat, un dels llocs on diu que van tenir lloc els abusos, a més de Londres i en una illa privada del Carib, on Epstein posseïa mansions.

El príncep, mentrestant, ha negat en tot moment les acusacions i ha dit no conèixer a Giuffre, a pesar que els mitjans han difós repetidament una fotografia antiga en la qual apareix agarrant-la per la cintura amb Maxwell al fons, mentre tots ells miren a la cambra.

Moció rebutjada

La defensa d’Andreu havia tractat sense èxit de frenar el judici per defectes de forma i la setmana passada va tornar a la càrrega argumentant que el seu client estava blindat davant la Justícia per un acord confidencial signat en 2009 entre Epstein i Giuffre després d’una demanda presentada per la dona a Florida.

El pacte, pel qual la suposada víctima va rebre mig milió de dòlars i que es va fer públic a petició dels advocats després de romandre una dècada en secret, vetava futures accions legals per part de Giuffre contra Epstein i altres “potencials acusats” en la trama de tràfic sexual de menors presumptament liderada pel multimilionari.

Els representants de Giuffre, en una vista oral celebrada la setmana passada, van subratllar que el príncep Andreu, fill de la reina Elisabet II, no pot considerar-se un dels “potencials acusats” als quals feia referència l’acord, atès que les acusacions en contra seva són diferents i en una jurisdicció diferent, i en la seva opinió les úniques persones que podien executar el pacte confidencial eren els signants.

En la seva decisió d’avui, de 46 pàgines, el jutge té en compte aquests arguments i apunta que, com a mínim, el text pot interpretar-se d’aquesta forma, per la qual cosa rebutja la moció presentada per la defensa d’Andreu, el nom del qual no apareixia en cap moment en l’acord.

En conseqüència, el camí queda obert ara per a la celebració d’un judici, que en principi tindria lloc la pròxima tardor, segons ha avançat Kaplan. En l’avantsala del procés, els advocats de les dues parts podran qüestionar els seus respectius relats, la qual cosa pot portar a airejar nombrosos detalls personals i danyar encara més la reputació del duc de York i de la Casa Reial britànica.

Diversos analistes al Regne Unit creuen que el príncep buscarà per tots els mitjans un acord per a evitar arribar a un judici en públic. Avui, el palau de Buckingham, residència oficial a Londres de la reina Isabel II, ha declinat pronunciar-se sobre la decisió del jutge Kaplan. “No comentem sobre el que és un assumpte legal en curs”, ha afirmat un portaveu de palau, després que es conegués la decisió del magistrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes