Política

Rodríguez diu que la taula de diàleg es reunirà “quan sigui oportú”

Insisteix que el marc és el de la Constitució

La portaveu del govern espanyol demana “allunyar la vista del 2017” i fixar la mirada “en el futur”

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat que la taula de diàleg amb la Generalitat “es produirà quan sigui oportú” i “s’hagi travessat la dificultat de la sisena onada”. “Mentre no arribem a acords que puguem posar sobre la taula als ciutadans, crec que no val la pena que continuem discutint la data”, ha dit Rodríguez aquest dijous al matí en una entrevista a Telecinco. En relació als plantejaments del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ahir dimecres a Madrid, Rodríguez demanat “allunyar la vista del 2017” i “mirar al futur”. La ministra portaveu ha constatat que Aragonès “no ha renunciat als seus plantejaments”, però ha reiterat que les relacions amb la Generalitat s’emmarquen en “la Constitució i la llei”.

La portaveu de l’executiu espanyol ha remarcat que en l’anterior reunió de la taula a Barcelona es va acordar “que la feina seria sense pressa, però sense pausa i sense terminis”. “Estem mantenint relacions molt importants de col·laboració amb els equips tècnics de treballar en aquelles qüestions en què puguem anar avançant”, ha dit Rodríguez.

Sobre les peticions que va traslladar Aragonès en la conferència a Madrid, Rodríguez les ha emmarcat en “les estratègies partidistes de cadascú” i ha subratllat que els “fets són que el govern d’Espanya ha recuperat amb el Govern la normalitat en les relacions institucionals”.

“No ens deixarem endur per l’impuls ni les declaracions”, ha insistit Rodríguez, que ha demanat “allunyar la vista” del 2017, que “tan penós va ser per la situació de Catalunya” i ha demanat “projectar la mirada en el futur”. “Crec que el govern ha fet un esforç molt important per recuperar la normalitat entre l’Estat i la Generalitat”, ha dit.

Rodríguez ha defensat el “diàleg”, això no obstant ha reiterat que el govern espanyol tampoc renuncia al seu plantejament que és que les relacions “s’han de produir en el marc de la Constitució i la llei”. La portaveu de la Moncloa ha afirmat que “la ciutadania ens demana primer atendre la situació sanitària, després la resposta econòmica” i “en acabat ja es podrà parlar d’altres afers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona