Política

Espadaler diu que els canvis als Mossos “s’assemblen bastant a una purga”

Afirma que exhaurirà “totes les vies” per esclarir-ho

Units per Avançar vol renovar l’aliança amb el PSC a les municipals però no descarta acords amb altres grups

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha considerat que els canvis als Mossos d’Esquadra “si no són una purga, s’hi assembla bastant”. L’exconseller d’Interior i diputat del PSC-Units al Parlament ha garantit que exhauriran “totes les vies” per esclarir-ho. Espadaler creu que el conseller Joan Ignasi Elena podria comparèixer en la comissió d’Interior de la setmana que ve. I ha suggerit que se’n podria acabar parlant a la Comissió d’Estudi del Model Policial. D’altra banda, el Comitè Executiu d’UxA ha posat fil a l’agulla de cara a les eleccions municipals per al 2023. Obriran diàleg amb el PSC a aquells ajuntaments on ja van de la mà -com Barcelona- i no es tanquen a altres tipus d’aliances municipals amb altres grups.

Sobre Centrem, la formació d’Àngels Chacón, ha dit que estan oberts a dialogar i no descarten la possibilitat d’arribar a alguns acords.

La direcció del partit d’Espadaler també ha decidit adherir-se al Pacte Nacional per la Llengua. El líder de la formació ha admès que el català està “perdent pistonada” en l’ús social i ha demanat que les persones que no tenen aquesta llengua com a pròpia puguin fer-a seva “des de la persuasió, i no des de la imposició”. També ha celebrat “el to, les formes i les maneres” amb què s’ha articulat aquest Pacte des del Departament de Cultura.

Sobre la conferència a Madrid del president del Govern, Pere Aragonès, on va demanar propostes concretes a la taula de diàleg i va dir que si la negociació es bloquejava continuarien endavant, Espadaler ha valorat que el Govern “segueixi apostant” per aquest espai entre executius.

“No veiem cap altre camí”, ha assenyalat el secretari general d’Units, que també entén la “lògica” que Aragonès reclami concreció en les propostes. “L’important és que Aragonès està per la taula de diàleg i no s’hi aixeca”, ha resumit. I ha demanat al Govern que impulsi “un diàleg Catalunya endins”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona