Política

L'Ajuntament demana "respecte pels veïns de Gràcia" arran del cas Laura Riera

Es posa a disposició de la justícia i demana no vincular la festa a un "fet aïllat"

L'oposició municipal denuncia la “passivitat” d'Hereu

L'Ajuntament de Barcelona ha reaccionat davant la prohibició de l'acte de benvinguda a Laura Riera, condemnada per col·laboració amb el Comando Barcelona d'ETA, convocat per dissabte a Gràcia demanant que “no es vinculin les festes a un fet aïllat i puntual” i ha fet una “crida al seny i al respecte als veïns de Gràcia”. El consistori ha advertit als organitzadors de l'acte que “ningú no té dret a malmetre la convivència d'unes festes que s'esperen durant tot l'any”.

A més, el consistori ha volgut deixar clar que garantirà la qualitat de la celebració de les festes fins que finalitzin i això inclou posar-se “a disposició tant de la justícia, com de la policia competent que són les instàncies que han d'actuar sobre l'acte d'aquest dissabte”. Per tant, “col·laborarà” en “tot el que sigui necessari amb el Departament d'Interior i les forces de seguretat”.

Retrets a l'oposició

L'equip de govern, per altra banda, també ha volgut “lamentar la utilització amb finalitats polítiques que alguns partits han volgut fet d'aquest acte, no autoritzat en cap moment per l'Ajuntament de Barcelona”. En aquest sentit, el consistori denuncia que “s'hagi posat en dubte la posició de l'alcalde Jordi Hereu i d'un Ajuntament que va perdre un agent de la Guàrdia Urbana en un atemptat de la banda terrorista”. El govern municipal també ha volgut recordar que “aquest acte concret tindrà lloc fora del programa de la Festa Major de Gràcia”.

CiU denúncia la “passivitat” d'Hereu

Després de conèixer la decisió de l'Audiència Nacional de prohibir l'acte convocat per dissabte a Gràcia, a CiU no han dubtat en apuntar a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya per la seva “passivitat”, especialment en el cas de l'alcalde de la capital catalana.

El principal partit de l'oposició municipal troba “lògic” que l'Audiència Nacional hagi prohibit l'acte de benvinguda a Laura Riera i considera que la decisió judicial demostra que “la passivitat de l'alcalde, Jordi Hereu, i l'equip de govern municipal en aquest tema no té cap justificació”. El regidor convergent i portaveu del grup, Joaquim Forn, ha afegit que “està molt bé que fiscalia actuï, però les institucions catalanes i municipals han badat”. “Fa temps que se'n parla d'aquest acte i no hi havia discussió possible sobre el tema”, ha conclòs el regidor. El portaveu de CiU a Barcelona ha assegurat que des del seu partit esperen que si els convocants de l'acte mantenen la convocatòria o pretenen desobeir l'ordre judicial, els cossos de seguretat de l'Ajuntament i la Generalitat “actuïn” per garantir el compliment de la decisió de l'Audiència Nacional.

El PP es felicita per la prohibició

Per la seva banda, el cap del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha celebrat enèrgicament la decisió del tribunal de prohibir l'homenatge a Riera. El líder municipal popular considera que és “un acte de justícia envers les víctimes del terrorisme i l'estat de dret”. Fernández Díaz, a més, ha qualificat la convocatòria de dissabte “d'autèntica vergonya democràtica” i “d'homenatge etarra”.

El dirigent del PP barceloní ha volgut destacar el fet que la prohibició “ha estat promoguda pel PP”. A més, Fernández Díaz creu que la resolució posa de manifest “la inhibició i la passivitat del president de la Generalitat, José Montilla, el conseller d'Interior, Joan Saura, i sobretot l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el seu equip”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona