Política

Sànchez confirma que presentarà una querella contra Casado per injúries i calúmnies al Tribunal Suprem

El líder del PP no accepta rectificar en un acte de conciliació previ a la presentació de la demanda

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha confirmat que presentarà una querella contra el líder del PP, Pablo Casado, per injúries i calúmnies al Tribunal Suprem. El president dels populars no ha acceptat retirar les seves paraules en un acte de conciliació previ a la presentació de la demanda. Ho ha explicat Sànchez en una atenció als mitjans aquest dimarts al matí a la sortida de l’acte que ha tingut lloc al jutjat de primera instància 4 de Madrid. Aquesta querella, que es presentarà en els pròxims dies, se suma a la demanda que ja va presentar JxCat contra Casado per incitació a l’odi per haver dit en un acte que a Catalunya “hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen castellà”.

Sànchez ha explicat que Casado “no ha acceptat retirar les seves mentides” i ha avisat que ha decidit “plantar-se i dir prou a tota aquesta manera de fer política”. El secretari general de Junts ha denunciat que és “inacceptable” que el líder del PP “menteixi sistemàticament” sobre Catalunya.

“Els tribunals han d’actuar i han de frenar de forma radical aquesta actitud”, ha dit. Sànchez s’ha mostrat convençut que el Suprem haurà de donar curs a les querelles i que l’aforament de Casado “no servirà perquè quedi immune a les seves mentides i falsedats”.

La segona querella que presentarà Sànchez és per unes paraules de Casado pronunciades en un acte i posteriorment publicades a les xarxes socials en què acusava l’exlíder de l’ANC d’haver “destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil” el 20-S de 2017 i d’haver “instigat a la violència”, entre altres afirmacions. La defensa de Sànchez esgrimeix la sentència del procés del Tribunal Suprem per rebatre les acusacions de Casado i, en l’acte de conciliació, demanava que el líder del PP reconegués que Sànchez no ho va fer així com la publicació al seu compte de Twitter i en el del PP d’una retractació.

A més, Sànchez sol·licitava que Casado fes una roda de premsa per retractar-se i l’indemnitzés amb 24.000 euros, que el secretari general de Junts pretenia donar a organitzacions sense ànim de lucre dirigides a promoure la llengua catalana. Casado no ha assistit a l’acte i els seus representants legals han rebutjat un acord amb Sànchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA