Política

El Parlament presentarà recurs al Suprem contra la retirada de l’escó a Juvillà

El plenari ha aprovat aquesta tarda una proposta que inclou la petició de mesures cautelars per aturar la decisió de la JEC

A la sessió d’aquesta setmana s’aborda la convalidació de tres decrets llei i una resolució sobre la restitució de la memòria de les acusades de bruixeria

El Parlament votarà al plenari que comença aquest dimarts a la tarda la presentació d’un recurs davant el Tribunal Suprem (TS) espanyol contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que demana la retirada de l’escó al secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà (CUP). El recurs a la sala contenciosa administrativa del TS  també inclou la sol·licitud de mesures cautelars perquè no s’executi la resolució. 




Abans de la votació, la cambra ha votat l’ampliació de l’ordre del dia de la sessió per incorporar-hi aquest punt. Aquesta votació ha ocasionat un recés del ple en donar-se un resultat que sumava 136 vots, un més que no pas escons té la cambra i quatre de més si és té en compte que els tres diputats del PP no hi han participat. Finalment, s’ha esbrinat que els vots delegats de Vox s’havien comptat dues vegades i s’ha reprès el ple amb una nova votació amb el resultat de 115 vots a favor de votar la proposta i 17 en contra.

Després d’un breu debat, durant el qual el diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha anunciat que el seu partit denunciarà a la JEC la votació d’avui i ha criticat la “desobediència” i les “martingales” al Parlament per no aplicar la retirada de l’escó, la proposta ha tirat endavant amb 81 vots a favor (ERC, JxCat, CUP i comuns), 17 en contra (Vox, Cs i PP) i 33 abstencions (PSC-Units).

A l’ordre del dia del ple d’aquesta setmana hi figuren, entre altres el debat i les votacions per convalidar tres decrets llei: sobre les reunions telemàtiques de les comunitats de propietaris, les energies renovables i els drets dels consumidors en serveis digitals. També es debatrà la votació d’una proposta de resolució d’ERC, JxCat, la CUP i ECP sobre la reparació i la restitució de la memòria de les acusades de bruixeria.

Dimecres, a partir de les nou del matí, es farà la sessió de control al govern.

El ple se celebra novament amb la presència física de només una setantena de diputats a l’hemicicle, a causa de les mesures contra la Covid aprovades el desembre per la Mesa. La resta de diputats votaran per delegació.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona