Política

El Parlament elimina les llicències d’edat

La mesa acorda sense negociar amb els funcionaris la supressió de l’article que regulava cobrar sense treballar

La mesa del Parlament va tirar ahir pel dret i va acordar per unanimitat, a proposta de la presidenta de la cambra, Laura Borràs, suprimir l’article que regula les escandaloses llicències d’edat al personal funcionari de la institució –que permet cobrar sense treballar– recollit en l’Estatut del Règim de Govern Intern del legislatiu.

La supressió definitiva de l’article 79 s’haurà d’aprovar en la comissió d’Afers Institucionals, que és la comissió legislativa competent en matèria de funció pública, en què no s’esperen bastons a les rodes. Així, la mesa ha decidit eliminar l’article sense negociar-ho abans amb els treballadors.

La gestió de la informació relacionada amb les llicències d’edat, però, va obrir ahir una guerra en el si de la cambra de conseqüències imprevisibles.

Guerra interna

El motiu va ser la carta que l’exlletrat major Antoni Bayona, exintegrant de l’Òrgan de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (Ogdaip), va fer arribar als membres de la mesa, en què explicava la seva versió dels fets i assegurava que la cambra va obstaculitzar l’accés a la informació sobre les llicències d’edat al diari Ara i demanava investigar l’actuació de la secretària general de la institució, Esther Andreu. Segons Bayona, es podria haver facilitat la informació en només 45 dies. Actualment Bayona és lletrat ras de la cambra.

La resposta va arribar al vespre a través de la secretària general, que lamentava en un comunicat les acusacions de Bayona, criticava la seva deslleialtat i el seu menyspreu envers els companys de la cambra i l’acusava directament de ser part activa del bloqueig a causa de l’“actitud i el comportament del lletrat envers una altra membre de l’Ogdaip” que va provocar la seva renúncia a ser en aquest òrgan el 21 de novembre. Bayona no va dimitir fins al 23 de desembre. En vista de la falta d’efectius, l’ens està format per tres persones i, segons ha pogut saber aquest diari, les dimissions no es van fer efectives fins que es va donar sortida a la petició d’informació que reclamava el diari, després d’una reunió de treball a la cambra catalana el 4 de gener.

LA FRASE

El motiu del bloqueig va ser l’actitud i el comportament del lletrat envers una altra membre de l’Ogdaip
Esther Andreu
Secretària del Parlament

Aragonès se cita amb els partits

Pròxima ronda de contactes del president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb els partits independentistes amb representació parlamentària i amb Òmnium Cultural i l’ANC, coincidint amb el primer aniversari de les eleccions del 14 de febrer. Segons la portaveu del govern, Patrícia Plaja, el president vol “compartir la situació política actual” i abordar les perspectives per al 2022. El mateix dia 14 pronunciarà una conferència sobre la qüestió. Aragonès també es veurà amb el president d’Aragó, Javier Lambán, per abordar els Jocs Olímpics d’hivern al Pirineu. L’objectiu és que els dos territoris puguin treballar de manera coordinada i paral·lela en els Jocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona