Política

Colau vincula la querella als interessos del sector privat

L’alcaldessa participa en la trobada anual al Col·legi de Periodistes

La líder dels comuns nega que infringeixi el codi ètic

La primera regidora de la ciutat decidirà el seu futur polític al maig

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, anirà a declarar “molt tranquil·la” el dia 4 de març als jutjats de Barcelona, on ha de respondre de la querella que ha presentat en contra seu l’Asociación por la Transparencia y la Calidad Democrática. Colau, que denuncia l’opacitat d’aquesta associació que fa gala de transparència, atribueix aquesta estratègia de setge jurídic a interessos privats en defensa dels seus negocis. En aquest sentit, va recordar les denúncies que han presentat en contra de l’equip de govern des del sector immobiliari i de les aigües. “Ja tenim deu querelles arxivades”, va recordar l’alcaldessa, que va vincular els responsables d’aquesta última querella amb la societat Agbar. “No ens espantaran. Som un govern democràtic i un lobby no impedirà que fem la nostra feina”, va reblar l’alcaldessa.

Amb relació a la querella en concret, Colau va dir: “Em refermo encara més en el fet que no hi ha cas. El jutge farà el que cregui que ha de fer, però em reafirmo en el fet que el cas no tindrà cap recorregut.” L’alcaldessa va lamentar aquesta estratègia de setge judicial en contra seu, i també l’atac que rep contra la seva persona. “Hi ha una intencionalitat política de personalitzar-ho en mi”, va dir en resposta a preguntes d’aquest diari.

Colau va fer aquest pronunciament al Col·legi de Periodistes, on va participar en la tradicional cita anual L’alcaldessa respon, en què va abordar diversos temes d’actualitat responent a preguntes de la premsa. L’alcaldessa va defensar que s’hagi mantingut en el càrrec tot i que el codi ètic del seu partit fixi que els càrrecs polítics investigats per la justícia han de dimitir. “La dimissió es produiria si s’obrís una investigació per enriquiment il·lícit o finançament irregular, no en el cas de corporacions que ataquen per defensar els seus interessos”, va dir.

El futur polític de l’alcaldessa també va ser un dels temes que van sorgir arran de la intervenció del degà del Col·legi, Joan Maria Morros. Fins ahir, Colau havia volgut mantenir el suspens pel que fa a la decisió de repetir com a cap de llista del seu partit en les eleccions del maig de l’any vinent, i ahir no va desvelar la incògnita però sí que va avisar que aquesta decisió serà presa al maig. “Un any abans de les eleccions és un bon moment”, va dir. En resposta a preguntes d’aquest diari sobre aquesta qüestió vinculada al seu futur polític, la líder dels comuns va insistir: “He d’exercir d’alcaldessa i no de candidata.” I alhora es declarava una “municipalista convençuda” que “no canviaria per res” la seva feina a l’Ajuntament.

Fugir de la campanya

L’alcaldessa va demanar que el debat municipal giri a l’entorn dels temes de la gestió i dels problemes de la ciutat, i que s’eviti la picabaralla de caire electoral. Tot i això, i amb relació a una de les regidores que més han intensificat els atacs a Colau en els últims temps, Elsa Artadi, l’alcaldessa va assenyalar que parla massa d’ella mateixa i massa poc de projectes de ciutat.

Quant a l’estat de la ciutat de Barcelona, Colau en va fer un bon diagnòstic, en el sentit que va dir que està ben posicionada internacionalment. També va parlar del president Pere Aragonès, amb el qual va admetre que hi ha bona sintonia, en contraposició amb el president anterior, Quim Torra, amb qui es va haver d’“esforçar per tenir una bona relació”. Amb Aragonès, en canvi, l’alcaldessa hi té “més acord polític i una millor interlocució”.

Extraescolars per a tots els nens

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet un pas més en la seva estratègia de posar els nens i nenes al centre de les polítiques socials i, aprofitant la seva participació ahir en l’acte L’alcaldessa respon, va anunciar que es posarà en marxa un programa per garantir l’accés universal i generalitzat a les activitats extraescolars dues tardes a la setmana. La mesura oferirà activitats de suport educatiu, culturals, artístiques, esportives, científiques i d’idiomes en temps de lleure. Per dur a terme aquest pla, es destinaran 23 milions d’euros entre aquest any i el següent, amb un sistema de beques que arribarà a una població potencial de 24.000 infants i joves d’entre 3 i 16 anys que viuen en famílies vulnerables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona