Política

Sánchez demana als grups parlamentaris que convalidin una reforma laboral “bona per als joves”

El president espanyol celebra les dades “extraordinàries” d’ocupació

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest dijous novament a les formacions parlamentàries que convalidin la reforma laboral que se sotmetrà a criteri del Congrés el 3 de febrer. Segons Sánchez, la reforma redueix la precarietat laboral, i per aquest motiu ha demanat “als grups parlamentaris que convalidin una bona reforma laboral per als nostres treballadors i treballadores, i sobretot per a la nostra gent jove”.

Sánchez ha recordat que amb la reforma laboral vigent un de cada tres contractes de l’Estat té una durada menor a cinc dies. “Amb aquests contractes els joves com es poden emancipar, poden fer una previsió de vida o tenen una garantia mínima estabilitat?”, ha preguntat abans de defensar que la reforma laboral redueix aquesta inestabilitat.

Per ara l’executiu espanyol es nega per ara a introduir modificacions al text que ha pactat amb els agents socials, fet que situa ERC i el PNB de moment en un ’no’ i que fa dependre la votació de Cs, PDeCAT, i Més País, entre altres.

Celebra les dades d’ocupació

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en un acte amb jubilats on ha destacat les dades “extraordinàriament positives” de l’ocupació, que ha arribat als 20.200.000 ocupats, una xifra que no s’assolia des del 2005, i que han situat l’atur a nivells del 2008.

El president espanyol ha insistit que el seu govern està “compromès” amb l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per situar-lo al 60% del salari mitjà al final de la legislatura. Aquesta, segons Sánchez, “és la legislatura de l’ocupació” on es demostra que “es pot sortir de la crisi amb dignitat”.

En aquest marc, ha defensat la reforma de les pensions que “garanteix per llei la revalorització” de les pensions i ha situat a l’eix de la seva actuació la voluntat de “recuperar consensos amb es agents socials”. “Estem en el camí de la justícia i la dignitat intergeneracional”, ha dit.

Segons Sánchez, el govern espanyol està demostrant que es poden tenir pensions dignes a l’Estat mentre s’omple la guardiola de les pensions. “El sistema públic de pensions és sostenible si tenim una ocupació digna amb salaris dignes”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona