Política

Volen incloure 24 agents més en la causa de l’1-O

L’ANC, Òmnium i Irídia demanen al jutge que ampliï el nombre d’imputats

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i Irídia han demanat al jutge de Barcelona que investiga les càrregues policials de l’1-O del 2017 que inclogui en la causa 24 agents més de la Policía Nacional, als quals han identificat en imatges intervenint en 16 punts de votació.

Aquestes tres entitats, que exerceixen l’acusació popular han remès un informe pericial al titular del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que ja té imputats prop de mig centenar d’agents, en què demanen que prorrogui sis mesos més la causa i que citi com a nous investigats 24 policies més per haver propinat cops de puny, puntades, empentes i haver obstruït les vies respiratòries a votants de l’1-O, segons detallen en un comunicat.

En l’informe, les acusacions identifiquen 468 actuacions policials que consideren “desproporcionades” i “il·lícites” comeses per 37 agents, dels quals 13 ja estaven imputats en la causa per impedir la votació de l’1-O, que el Tribunal Constitucional havia declarat il·legal.

Les actuacions analitzades van tenir lloc en 16 punts de votació de l’1-O a la ciutat de Barcelona, en concret a l’escola Mediterrània, l’IES Pau Claris, la Pia Sant Antoni, l’IES Ramon Llull, l’IES Joan Fuster, el Centre Educatiu Projecte, l’escola Infant Jesús, la Dolors Monserdà, l’IES Santa Caterina de Siena, l’escola Àgora; la Mare Nostrum, la Prosperitat, la Víctor Català; l’IES Joan Boscà, el CAP Guinardó i el CEIP Els Horts.

L’alcalde de Roquetes renuncia al càrrec

L’alcalde de Roquetes (Baix Ebre), Paco Gas, renunciarà al càrrec d’alcalde en un ple convocat aquest divendres. Ho fa per evitar que “la repressió i la venjança” de l’Estat per l’1 d’octubre entorpeixi la bona gestió del final de l’actual mandat. Gas va ser absolt pel jutjat penal 2 de Tortosa del delicte de desobediència a l’autoritat l’1-O, però la fiscalia ha demanat la nul·litat del judici i se’l pot tornar a jutjar a l’Audiència de Tarragona. Gas ja havia anunciat que era l’últim cop que es presentava a l’alcaldia, que exerceix des del 2007. “Penso que no ens hem de perpetuar en els càrrecs. Som republicans, no monàrquics. Hem de saber quan arriba el moment de fer el canvi”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA