Política

Estats Units envia 3.000 soldats més a l’est d’Europa enmig de la tensió amb Rússia

Un miler d’efectius es destinen a Romania i 2.000 a Polònia i Alemanya

El portaveu del Pentàgon assegura que aquestes missions són “temporals” i que les seves tropes no aniran a lluitar a Ucraïna

El Pentàgon ha anunciat aquest dimecres l’enviament de 3.000 soldats d’Estats Units per donar suport als països aliats de l’est d’Europa enmig de la tensió amb Rússia per la crisi amb Ucraïna.

El portaveu del departament de Defensa dels Estats Units d’Amèrica (EUA), John Kirby, ha confirmat en una roda de premsa aquesta tarda la informació avançada pel rotatiu The New York Times. Ha detallat que uns 1.000 militars es desplegaran a Romania i els altres 2.000 s’enviaran a Polònia –la majoria- i Alemanya. En el cas de Romania, el Pentàgon reubicarà un miler de soldats que actualment estan destacats a Alemanya “en els pròxims dies”.

L’objectiu del desplegament és reforçar la seguretat dels socis de l’OTAN a la regió.  Kirby ha justificat que la situació actual requereix “reforçar la posició dissuasiva al flanc est de l’OTAN” però ha volgut deixar clar que “aquestes forces no lluitaran a Ucraïna”. El portaveu ha subratllat que aquestes missions seran “temporals” i no permanents. Kirby ha considerat que “segurament el conflicte és evitable”.

El departament de Defensa recorda que, a més d’aquestes forces, té 8.500 soldats “en alerta elevada” als Estats Units que estan a punt per a ser mobilitzats, tot i que de moment no ho preveuen.

Aquest moviment del president dels EUA, Joe Biden, arriba just un dia després que el president rus, Vladímir Putin, recriminés a Washington haver ignorat el gruix de les seves “preocupacions”. El punt on les posicions són més allunyades és la petició de Moscou de garanties que Ucraïna no entri mai a l’OTAN. Els EUA  i l’Aliança Atlàntica mantenen que no tancaran la porta a l’ingrés de cap país.

La tensió a la zona s’ha disparat en l’últim més per la concentració de més de 100.000 soldats russos a la frontera amb Ucraïna. Moscou assegura que no vol una guerra amb Kíev i que no amenaça Ucraïna.BARCELONA

El conseller Mascort condiciona el Hard Rock a l’informe d’Acció Climàtica

BARCELONA

Podem passa al mixt i ho agita tot

madrid
Conflicte bèl·lic al pròxim orient

L’exèrcit israelià tanca el setge sobre Khan Yunis

Tel-Aviv
Política

Visió global, acció local

BARCELONA

Sumar diu que la marxa de Podem és “una gran deslleialtat”

barcelona

Estats Units prohibeix l’entrada dels colons israelians “extremistes”

Barcelona

Brussel·les alerta d’un “enorme risc” d’atacs terroristes a la UE

Barcelona
conflicte bèl·lic a l’est d’europa

L’exèrcit ucraïnès afronta un futur incert després de sis mesos de fallida contraofensiva

barcelona
Regne Unit

Londres signa un nou acord d’asil amb Ruanda per superar el veto del Suprem

Barcelona