Política

Mònica Terribas serà la vicepresidenta d’Òmnium i Quim Forn, David Fernández i Natza Farré seran a la junta

L’única candidatura a presidir l’entitat, liderada per Xavier Antich, ha rebut el vistiplau de la Junta Nacional

La proclamació de la nova direcció de l’entitat es farà en l’assemblea general del 26 de febrer

Mònica Terribas serà la nova vicepresidenta d’Òmnium Cultural en la junta que encapçala Xavier Antich, si la llista rep l’aprovació dels socis, en la votació electrònica que es farà entre el 10 i el 26 de febrer. La llista d’Antich, l’única que s’ha presentat als comicis, ha rebut aquest dijous el vistiplau de la Junta Nacional, després de ser avaluada també per la Comissió Electoral de l’entitat. Al costat d’Antich i Terribas, la nova junta directiva d’Òmnium inclourà Marina Gay, Marina Gallés, Marta Gabasall, Joaquim Forn, David Fernández, Natza Farré, Natalia Touzon, Iolanda Fresnillo, Núria Basi, Àngel Castiñeira, Gerard Pijoan, Lluís Duran, Dídac Amat i Marc Sanjaume.

L’única candidatura presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural haurà de rebre ara l’aprovació dels socis. A partir del 10 de febrer i fins al 26 podran validar-la via votació electrònica. El mateix dissabte 26 de febrer també es podrà votar al recinte on se celebrarà l’Assemblea General de l’entitat, a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest any es renoven els càrrecs de presidència, vicepresidències 1a i 2a, secretaria, tresoreria i 11 de les 18 vocalies. Terribas ocuparà la vicepresidència primera, mentre que Gay, portaveu d’Òmnium a Somescola i enginyera de camins, serà la vicepresidenta segona.

Marina Gallés -advocada membre de la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB-, serà la secretària de l’entitat, mentre que Marta Garsaball -advocada i directora de serveis del Departament de Cultura- exercirà les funcions de tresorera.

La resta de membres de la llista d’Antich seran vocals de la nova junta. Són l’exconseller Joaquim Forn, l’exdiputat cupaire David Fernàndez, la periodista Natza Farré, la periodista Natalia Touzon, la sociòloga i activista Iolanda Fresnillo, la biòloga, investigadora i empresària Núria Basi, el doctor en Filosofia Àngel Castiñeira, l’economista Gerard Pijoan, l’historiador Lluís Duran, l’advocat i politòleg Didac Amat i el politòleg Marc Sanjaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona