Política

Forcadell dona suport a Borràs, però veu “molt difícil” mantenir l’escó Juvillà

L’expresidenta del Parlament defensa el dictamen aprovat per ERC, JxCat, la CUP i Comuns per mantenir l’acte

Considera que “lamentablement anirem a parar al mateix lloc” que en el cas de Torra

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha defensat mantenir l’escó a Pau Juvillà, malgrat veure-ho “molt difícil” sense comprometre els funcionaris, i ha assegurat d’altra banda que el 2016 va intentar eliminar les llicències d’edat de la cambra, però no va arribar “a temps”.

En una entrevista per La 2 i Ràdio 4, Forcadell ha donat suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ja que està “fent tot el que pot” per evitar retirar l’escó al diputat de la CUP Pau Juvillà, com exigeix la Junta Electoral després de la sentència judicial que el va inhabilitar en no retirar uns llaços grocs de l’Ajuntament de Lleida.

Forcadell ha defensat el dictamen aprovat al Parlament per ERC, JxCat, CUP i comuns per mantenir l’acta a Juvillà, encara que ha recordat que “el límit és respectar els funcionaris i que no arribin a tenir conseqüències penals”, com la “malversació si es paga el sou” al diputat.

L’expresidenta del Parlament ha opinat que el cas de Juvillà és “paral·lel” al de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, qui va ser també inhabilitat. “Lamentablement, anirem a parar al mateix lloc”, ha lamentat.

D’altra banda, Forcadell ha assegurat que es va assabentar el 2016 de les polèmiques llicències d’edat dels funcionaris del Parlament, quan li ho va fer saber el secretari general de la cambra: “Tu firmes les nòmines i no mires el que cobra cada persona. N’hi ha un munt, firmes i confies en qui t’ho porta”, ha argumentat sobre el seu desconeixement fins llavors.

Després d’assabentar-se’n, “va iniciar un procediment per acabar” amb aquest privilegi dels funcionaris, ja que va tenir clar que era “injust”.

“Volíem iniciar una negociació amb el consell de personal del Parlament. El que passa és que després no vam ser a temps, perquè el secretari general se’n va anar i tot es va precipitar, va ser una legislatura curta i convulsa”, ha afirmat Forcadell, que ha admès que “segurament podria haver fet alguna cosa més”.

Forcadell ha dit “no tenir cap confiança” en la taula de diàleg, malgrat que ha defensat acudir per demostrar que l’Estat “no té cap oferta per a Catalunya; com a mínim ha de servir per a això”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona