Política

El Parlament vota el dictamen de l’escó de Juvillà

Borràs trasllada a diferents cambres internacionals la situació que afronta el Parlament amb el cas Juvillà

La cambra catalana ja no ha convocat el diputat a la Junta de Portaveus

  • La presidenta del Parlament, Laura Borràs, conversa amb Pau Juvillà. ACN.
  • VÍDEO: Emissió del Ple del Parlament

El Parlament  celebra un ple aquesta tarda (17h) per ratificar el dictamen que defensa l’escó del diputat de la CUP Pau Juvillà. La Junta de Portaveus ha acordat aquest dijous al migdia, en una breu reunió, que cada grup tingui 5 minuts d'intervenció durant el debat. Es preveu que el ple ratifiqui el dictamen que defensa l'escó de Juvillà, però preservant els funcionaris. ERC, Junts, CUP i comuns hi votarien a favor, amb els vots en contra de la resta de formacions polítiques, tal com ja va passar durant l'aprovació del mateix dictamen ahir al vespre, a la Comissió de l'Estatut dels Diputats. L'informe defensa que "no es podria executar" la retirada de l'escó de Juvillà, però marca que l'extrem de la desobediència "passa per preservar els funcionaris".

El dictamen, i la seva aprovació al ple, es faran arribar a la Junta Electoral Central (JEC), que ha donat fins a divendres perquè el Parlament retiri l’acta de Juvillà. 

 Els serveis del Parlament ja no han convocat el diputat de la CUP a la reunió de la Junta de Portaveus que s'ha celebrat aquets migdia. Tot i que després de votar-se el dictamen de la comissió de l'Estatut del Diputat els grups independentistes consideraven que Juvillà encara era o hauria de ser considerat diputat de la cambra, el primer acte formal on s'ha hagut de veure involucrat l'anticapitalista ha evidenciat que, com a mínim per als serveis interns de la cambra, ja no ho és. Fonts de la CUP i dels serveis de la cambra han confirmat a l'ACN que Juvillà no ha rebut ni l'SMS ni el correu electrònic que rep habitualment per ser convocat i que sí s'ha enviat a la resta de membres de la Junta de Portaveus.

D'altra banda, Borràs ha traslladat la situació que afronta la cambra catalana amb la causa contra el diputat de la CUP Pau Juvillà a diferents cambres legislatives i organismes internacionals. Borràs va enviar una carta dilluns a presidents i representants de cambres legislatives exposant el cas de Juvillà. L'objectiu és informar-los de "les ingerències que pateix el Parlament per part de l'Estat" i denunciar que "un òrgan administratiu com la JEC pretengui decidir de forma unilateral qui pot ser diputat o no". La presidenta de la cambra apunta que aquesta situació no es pot acceptar i ha exposat totes les mesures legals i polítiques que han emprès per defensar el Parlament. També s'ha posat a disposició dels mandataris per si creuen "oportú emprendre algun tipus d'acció per defensar els drets dels ciutadans europeus que aquesta situació vulnera". És en aquesta línia que dimecres el Parlament de Flandes va aprovar per unanimitat una proposta de resolució adreçada a la Comissió Europea en què dona a conèixer i denuncia la situació que afronta el Parlament de Catalunya. Els parlaments dels Països Baixos i de Dinamarca han traslladat la carta a la Comissió d’Exteriors de les respectives cambres legislatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona