Política

En directe

Ple del Congrés

Rufián confirma el ‘no’ i recorda a Díaz que ERC “no funciona sota amenaça”

El portaveu d’ERC acusa la ministra de Treball de pretendre vendre “una moto” que incompleix el seu propi programa

No dona per trencada la majoria de la investidura: “Demà hem de seguir parlant”

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha justificat aquest dijous el ‘no’ de la seva formació a una reforma laboral que “agrada a la CEOE, la FAES, el Banc Santander i Cs”, però que incompleix les promeses electorals de les formacions del govern espanyol. Ha acusat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, de pretendre “vendre una moto” perquè “això no és la derogació de la reforma laboral, sinó el retoc de la reforma laboral que van prometre que no farien”. ERC, ha dit, “no funciona sota amenaça”. Amb tot, Rufián no ha donat per trencades les relacions amb l’executiu. Avui, ha dit, “no s’acaba el món”, ha dit, i “demà hem de seguir parlant” perquè “som molt conscients de l’alternativa”.

El portaveu d’ERC ha pujat a l’estrada després que la ministra Díaz hagi acusat les formacions del ‘no’ de prioritzar els seus interessos partidistes a un acord “històric” que reverteix la cultura de la “precarietat” que campa a l’Estat.

Rufián li ha recordat que malgrat el “consens” entre sindicats i patronal “les lleis es fan al Congrés”, i quan es planteja un decret sense canvis es converteix les Corts en un “notari”.

En aquest marc, ha recordat que la reforma laboral que porta Díaz manté les condicions per a un acomiadament improcedent de la reforma laboral del PP. És així, ha dit, “perquè ni el ministeri ni el govern han volgut recuperar una indemnització justa davant acomiadaments injustos” malgrat que “ho van prometre”, “nosaltres els ho proposàvem” i “tenien els números i la majoria d’esquerres per fer-ho”.

“La pregunta no és perquè no acceptem aquesta reforma laboral, la pregunta és per què l’accepten ells”, perquè “si t’agrada la mateixa reforma laboral que a la CEOE, la FAES, el Banc Santander i Cs, qui s’equivoca, tu o ells?”

“ERC no demana al govern que compleixi amb les promeses del programa electoral d’ERC, sinó de les seves pròpies promeses i el seu programa electoral”, ha sentenciat, perquè “això no és la derogació de la reforma laboral, sinó el retoc de la reforma laboral que et van prometre que no faria”.

En aquest marc ha insistit que “ERC no funciona sota amenaça”. “Això no ha estat un procés de negociació, sinó de pressió i de negació, i aquí la posició inexplicable no és la nostra”, perquè “a nosaltres ens han votat per fer exactament el que estem fent aquí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona