Política

El malson de Valtònyc s’allargarà uns mesos

S’ajorna fins al 7 d’abril la vista per reexaminar el cas de l’extradició

A Gant ahir semblava el dia de la marmota. El raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, es tornava a presentar davant d’un tribunal per rebatre la petició d’extradició de l’Estat espanyol, que fa gairebé quatre anys que el reclama. L’Estat no l’ha pogut empresonar, però clarament està amargant la vida al mallorquí amb un procediment judicial que s’eternitza. “Ningú va dir que seria fàcil”, va admetre ahir Valtònyc en sortir dels jutjats després d’una sessió rutinària que va durar menys de cinc minuts. El Tribunal d’Apel·lació de Gant va ajornar de nou la vista per reexaminar amb calma el cas Valtònyc: pròxima cita, el 7 d’abril.

Després que el Tribunal de Cassació ordenés revisar el rebuig inicial d’Apel·lació a entregar-lo, una nova sala de jutges estudia l’euroordre contra el raper, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de les seves cançons. Ara bé, només ha de repetir el judici pel delicte d’injúries a la corona, la resta ja estan descartats.

Cassació va retreure al tribunal de Gant que no es mirés totes les normes belgues que penalitzen comportaments com el que va tenir el mallorquí amb la monarquia espanyola. És a dir, que només es fixés en la llei belga d’injúries a la corona, invalidada arran del cas Valtònyc, i no d’altres que penalitzen els insults a personalitats públiques i a la resta de mortals. “Si volen fer passar el rei com a persona civil, que aprofitin i el jutgin com a tal a Espanya i li aixequin els privilegis”, es queixa Valtònyc. De totes maneres, el seu advocat, Simon Bekaert, va avisar ahir que Apel·lació pot denegar igualment l’entrega del cantant per risc de vulneració del dret a la lliure expressió.

La fiscalia belga té dos mesos per convèncer tres nous jutges que es pot extradir el raper a l’Estat sense violar els seus drets. El pròxim 7 d’abril es tornaran a trobar en una altra vista judicial, però no s’espera una decisió abans de maig. I, sí, aquesta també es podrà recórrer en contra una altra vegada a cassació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes