Política

ERC proposa reformar l’administració parlamentària per recuperar la “confiança” de la ciutadania

El grup parlamentari republicà també veu necessari que el Govern impulsin una millora del sistema de funció pública

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana (ERC) presentarà una moció, al proper ple, per proposar al Parlament una reforma i modernització de l’administració pública, “amb una clara voluntat de canvi”. Un dels punts del text proposa la reforma de l’administració parlamentària i del seu règim de govern interior “basant-se en l’exemplaritat, l’eficiència, la transparència i el servei a la ciutadania”. El text arriba després del debat públic sobre la transparència al Parlament arran del cas de les llicències per edat. “Necessitem recuperar la confiança de la ciutadania als serveis públics; la principal eina exigeix empoderar els servidors públics, són la baula que garanteix aquesta transformació”, defensa la diputada Jordina Freixanet.

Per això, la moció demana al Parlament que insti al Govern perquè continuï avançant en la tramitació de l’avantprojecte de llei d’ocupació pública catalana, per definir un model propi de la funció pública a Catalunya. L’objectiu d’aquesta proposta és “rejovenir plantilles i reduir la temporalitat”, també, “garantir la selecció de servidors públics estàndards de procediment, d’avaluació i de certificació”.

Entre altres punts, els diputats republicans porten a debat parlamentari que la Generalitat impulsi un model centrat en el talent que sigui organitzat de forma integral i consistent. A més, es vol que l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, mitjançant la seva nova llei, hi tingui un paper central.

Finalment, el grup republicà demana a la cambra que insti a la Generalitat a continuar treballant en la internalització de la cultura del bon govern entre els servidors públics, mitjançant el desplegament del Codi Ètic del Servei Públic de Catalunya i la renovació del Comitè Assessor d’Ètica Pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries