Política

Díaz acusa el PP de “deslegitimar” institucions

I els díscols d’UPN “d’enganyar tothom” per tombar la reforma laboral

La ministra diu que ha viscut amb “estupor democràtic” la votació: “La realitat és que un dels diputats es va equivocar”

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha dit que va viure amb “estupor democràtic” la votació de la reforma laboral, aprovada per un sol vot erroni del parlamentari popular Alberto Casero aquest dijous. En un article publicat a ’Eldiario.es’, Díaz ha dit que és “descoratjador” veure el PP “deslegitimar les institucions quan la realitat és que un dels seus diputats es va equivocar”. La ministra també ha carregat contra els diputats díscols d’Unió del Poble Navarrès (UPN), que van trencar la disciplina de partit, que havia decidit votar ’sí’ a la norma. “Van enganyar tothom per tombar a qualsevol preu la norma. El nostre país no s’ho mereix, ha dit.

Tot i la controvèrsia de la votació, Díaz ha refermat que es pot afirmar “sense por d’equivocar-se” que s’incorpora “de manera definitiva” a l’ordenament jurídic espanyol “la norma més important de la legislatura”.

Pel que fa al vot negatiu de la majoria d’investidura, ha lamentat que no hagi estat possible que el decret rebés un ampli suport parlamentari, “com havia succeït habitualment, amb les Cambres avalant els grans i difícils acords socials”. “Em temo que la distància entre la ciutadania i la política dels partits s’ha evidenciat una vegada més”, ha subratllat, tot assegurant que ha dedicat “el mateix esforç” al diàleg social que al polític. “Tota la voluntat i mà estesa no ha estat suficient”, ha dit. Díaz ha promès que no deixarà de treballar per “estrènyer aquesta distància”

La líder d’Unides Podem ha destacat que “més enllà del soroll o d’estratègies partidistes”, és un “gran acord a favor de la feina decent”. “Avancem cap a un nou paradigma de relacions laborals, en el qual el contracte indefinit és la norma”, ha assegurat.

Segons la ministra de Treball, es tracta “d’una reforma profunda que dona compliment a l’acord del govern de coalició pactat pel PSOE i Unides Podem”. L’avenç del nou marc laboral “no és una carrera solitaria” sinó “una de relleus, de la qual queden molt parades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona