Política

Sánchez acusa el PP de “blanquejar el transfuguisme” i de “deslegitimar” el Congrés en la votació de la reforma laboral

El president espanyol carrega contra la “dreta negacionista” de Casado: “L’Estat espanyol no mereix aquesta oposició”

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha carregat contra la “dreta negacionista” del PP pel seu posicionament contrari a la reforma laboral, aprovada per un vot erroni d’un diputat del partit de Pablo Casado. En un míting a Lleó, ha acusat els populars de “blanquejar el transfuguisme” i de “deslegitimar una votació del Parlament”, fent referència al canvi de vot dels dos diputats d’UPN i als dubtes cap al sistema del vot telemàtic denunciats pel PP. Per Sánchez, que s’ha desplaçat a Castella i Lleó una setmana abans de les eleccions de la comunitat autònoma, el “pitjor” del que va passar dijous al Congrés és que els populars hagin votat en contra d’un “acord bo”. “Espanya no es mereix aquesta oposició, aquesta dreta negacionista”, ha dit.

El cap de l’executiu espanyol ha assegurat que la reforma laboral, aprovada per un vot erroni del diputat del PP Alberto Casero, és “un cant al creixement” i a l’acord entre els diferents partits polítics que li van donar suport, com Cs i els sindicats i empresaris, que van negociar-lo durant nou mesos. “Gràcies, gràcies i gràcies. És un èxit col·lectiu de país”, ha subratllat.

Sánchez ha afegit que durant el mes de gener s’ha registrat un 92% més de contractes fixos que al desembre, en el primer mes d’aplicació de la reforma i s’ha dirigit als de Casado per retreure que volguessin aturar aquest “avenç social”. “Això és el que el Partit Popular no volia que succeís, fins i tot fent servir trànsfugues”, ha reiterat.

Sánchez ha recordat que la trajectòria del PP al Congrés ha deixat més posicions en contra d’avenços socials, com ara el rebuig a la revalorització de les pensions amb l’IPC, a la llei d’eutanàsia o a la de formació professional.

A més, ha lamentat que anunciïn que portaran la llei d’habitatge que està preparant el govern espanyol al Tribunal Constitucional “sense haver-la llegit”. També ha criticat que els populars assenyalin els partits amb qui el govern de coalició tira endavant les normes. “La pregunta no és aquesta sinó perquè el PP vota en contra de les revaloritzacions de les pensions, de la llei de mort digna o vol votar en contra de la llei d’habitatge”, ha dit, abans de concloure que “l’únic” que pot dir després de la votació de la reforma laboral és que “va guanyar l’avenç social i va perdre l’oposició negacionista del PP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries