Política

La CUP replica a Borràs que Juvillà sí va votar el primer dictamen que li mantenia l’escó al Parlament

Els anticapitalistes mantenen que no ho va poder fer al darrer ple perquè Borràs li va rebutjar la delegació de vot

La CUP contradiu la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i sosté que Pau Juvillà sí que va votar el primer dictamen que li mantenia l’escó com a diputat. Es tracta de la votació que el ple va dur a terme el passat 17 de desembre, abans que la Junta Electoral Central (JEC) li retirés l’escó. Segons la formació anticapitalista, Juvillà sí que va votar aquell dia. Quan no va fer-ho va ser posteriorment, el 25 de gener, quan el Parlament va acordar presentar un recurs davant del Tribunal Suprem contra la retirada de l’escó al secretari tercer de la Mesa.

En una entrevista a Rac1 aquest dilluns, Borràs ha afirmat que Juvillà no va votar ni tan sols el primer dictamen al·legant un “conflicte d’interessos”. “El dia 17, Pau Juvillà és al ple, és convocat, i no vota perquè sap perfectament que el seu vot hauria adulterat el resultat d’aquesta votació”, ha indicat, però l’exdiputada i assessora de Juvillà a la Mesa Maria Sirvent ha assegurat a les xarxes que sí que va prémer el botó verd del seu escó, com també revelen les imatges del ple.

Que, segons Borràs, Juvillà ja no votés aquell dia de desembre és l’argument pel qual la setmana passada li va rebutjar la delegació de vot. L’anticapitalista no va assistir al Parlament dijous per un problema de salut i va sol·licitar delegar el seu sufragi en un company de la CUP-NCG, però se li va denegar. Sirvent ha explicat que Juvillà no va poder-ho fer “perquè per acta de presidència es va inadmetre la seva delegació de vot”.

Ni Borràs ni el seu entorn no han volgut aclarir de moment per què la presidenta sosté que Juvillà no va votar el 17 de desembre el dictamen que li mantenia l’escó, motiu amb el qual justifica que al ple d’aquest febrer, en què es tractava un segon dictamen sobre la continuïtat del diputat a la cambra, no participés a la votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes