Política

Vilagrà admet una reunió entre Borràs i Aragonès, però nega que la presidenta del Parlament fes “cap proposta concreta”

La consellera subratlla que els plans “no es poden improvisar” i demana elaboració conjunta

Laura Vilagrà ha admès aquest dilluns que hi va haver una reunió entre la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per intentar vehicular una resposta a la decisió de la Junta Electoral Central de retirar l’acta de diputat al cupaire Pau Juvillà.

En roda de premsa després de reunir-se amb Junts per Catalunya i amb ERC, la portaveu del Govern ha afegit, però, que en cap cas va fer “cap proposta concreta”, sinó un plantejament “genèric”. Vilagrà ha afirmat que davant la “repressió” que viu el país, “no caben sortides personalistes”, i ha afegit que els plans “no es poden improvisar”. La consellera ha reclamat elaborar-los de manera conjunta “en els òrgans que ja existeixen”.

Vilagrà ha sortit així al pas de la postura de Borràs al voltant de la qüestió, que aquest matí ha acusat l’independentisme de rebutjar la seva “proposta de front comú” contra la “repressió” de l’Estat. La presidenta del Parlament ha assegurat que estava “disposada” a arribar “fins al final”, però ha admès que “s’han trencat confiances”.

La consellera de la Presidència ha recordat que Aragonès ha donat “suport” a Borràs i a la mesa del Parlament pel que fa a les decisions del ple de dijous passat —que va oficialitzar la retirada de l’escó a Juvillà—. Una situació que ha admès que va ser “complexa” i “molt dura en termes repressius”.

Però davant d’aquesta situació ha reiterat que el que cal són “solucions conjuntes”. Més enllà d’això, la consellera de la Presidència ha demanat abandonar “polèmiques que no porten enlloc” i ha convidat a treure “aprenentatges” del que ha passat i a desenvolupar “estratègies conjuntes” per fer-hi front que es desenvolupin “en els marcs que toca desenvolupar-los”.

Sobre la proposta de Junts de crear una direcció estratègica col·legiada de l’independentisme, Vilagrà ha afirmat que el Govern és “molt respectuós” amb la tasca dels partits independentistes i les entitats per trobar “el millor marc d’entesa”. En aquest sentit, ha assegurat que el que decideixin a l’executiu li semblarà “correcte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes