Política

Queixes de Comín i Riba per l’actuació de Montserrat (PP) amb el català al Parlament Europeu

L’eurodiputada del PP manté la petició contra la immersió lingüística a Catalunya, que arriba a la comissió de peticions per tercer cop tot i no tenir recorregut per falta de competències

Polèmica amb l’eurodiputat de Vox que es connecta telemàticament des d’un restaurant i envoltat d’ampolles d’alcohol

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba i l’eurodiputat de JxCat Toni Comín han criticat l’actuació de Dolors Montserrat (PP) com a presidenta del comissió de peticions (PETI) del Parlament Europeu, que per tercera vegada ha admès una petició contra la immersió lingüística a Catalunya. “Menys d’un 10% de les peticions arriben a debatre’s a comitè, però aquesta ja ho ha fet 3 cops. L ’ús polític que fa el nacionalisme espanyol d’aquest comitè és descarat i així ho he denunciat”, ha denunciat Riba a través de Twitter. Riba s’ha queixat que Montserrat hagi optat per mantenir la petició, enlloc d’arxivar-la, quan no té recorregut perquè la Comissió Europea ja ha dit que no actuarà “per manca de competències”.

La petició a que es refereix Riba va ser presentada per Ana Losada en nom de l’Asamblea para la Educación Bilingüe sobre “l’impacte de la immersió lingüística en català a les escoles”.

Per la seva banda, Comín ha criticat que Montserrat l’hagi impedit expressar-se en català i l’hagi exigit canviar de llengua a la comissió que presideix: “Això és el que passa quan intentem parlar en català al @Europarl_CAT: que la presidenta (espanyola) de la Comissió exigeix que canviem de llengua… i ara resulta que la llengua marginada és el castellà?”. Quan Comín parlava català, Montserrat la interromput per dir que no se l’estava traduint i que podia parlar en alguna de les 24 llengües oficials.

En la mateixa comissió, es va viure una intervenció lamentable de l’eurodiputat de Vox Herman Tertsch, que va fer una connexió telemàtica a la comissió però mentre estava en un restaurant i se sentia molt soroll de fons, , a més d’estar envoltat d’ampolles d’alcohol, una falta de respecte institucional. Així ho ha denunciat Riba: “L’eurodiputat Herman Tertsch, de VOX, ha decidit llançar el seu discurs reaccionari des d’un restaurant i rodejat d’ampolles d’alcohol. No és una frivolitat. La manca de respecte institucional és gravíssima i hauria de tenir conseqüències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes