Política

L’executiu reestructura Presidència i atorga a Vilagrà la coordinació de l’acció de govern

Es crea l’Àrea de Bon Govern per “prevenir irregularitats” i males pràctiques administratives

El Govern ha aprovat aquest dimarts una reestructuració del Departament de la Presidència i, entre altres canvis, atorga a la consellera del departament, Laura Vilagrà, la Direcció General de Coordinació, que fins ara estava adscrita a la Secretaria del Govern. Així doncs, Vilagrà “reforça” les funcions de coordinació de l’acció de Govern entre els diferents departaments. D’altra banda, també es crea l’Àrea de Bon Govern que té, entre altres funcions, la d’impulsar, implantar i desenvolupar mesures de bon govern i d’enfortiment de la integritat i de prevenció d’irregularitats i de males pràctiques administratives. Una nova àrea que depèn de la Secretaria d’Administració i Funció Pública.

La Direcció General d’Administració Digital i Organització revisa les seves funcions amb l’objectiu de “simplificar-ne i millorar-ne la comprensió i donar rellevància i reforçar, entre altres, aspectes relatius al desenvolupament de polítiques de modernització, innovació i digitalització de l’Administració, de governança de les dades o de dimensionament de les plantilles de personal”.

En l’àmbit de les relacions institucionals, s’afegeixen a les funcions atribuïdes a la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid, el manteniment de les relacions entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat i les Corts Generals, així com la interlocució amb les ambaixades i les delegacions permanents de les comunitats autònomes.

També es revisen i actualitzen les funcions de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament i s’hi afegeixen diverses funcions, entre les quals la relativa al seguiment de les iniciatives legislatives estatals i els possibles conflictes amb el que estableix el Pla de Govern. Així mateix, se suprimeix l’Oficina de Seguiment i Suport de les Comissions Paritàries Estat-Generalitat per crear la Subdirecció General de Relacions amb l’Estat.

Pel que fa a la cooperació amb l’Administració local, es “reforça” l’estructura per millorar l’acompanyament i el suport als ens locals. Amb aquest propòsit es crea el Servei de Règim Local, amb funcions d’assistència i assessorament jurídic a les entitats locals i tramitació d’expedients subjectes a intervenció de la Generalitat que no estiguin encomanats a altres òrgans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes