Política

PSOE i Podem xoquen per la reforma fiscal

Montero veu “inoportuna” la proposta de Podem i Belarra li respon que el seu partit té dret a obrir debats

El PSOE i Podem han obert una nova pugna en el si de l’executiu espanyol per la reforma fiscal amb un intercanvi de manifestacions entre la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i la de Drets Socials, Ione Belarra. Tot plegat després que aquest dilluns la mateixa Belarra i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, van presentar una proposta per a una reforma fiscal “ambiciosa” que segons els seus càlculs hauria de recaptar 30.000 milions. Entre altres, Podem vol que la reforma inclogui una nova taxa a les elèctriques i una altra a les grans fortunes, però el PSOE aposta per una reforma moderada que atiï la recuperació.

Belarra i Montero van presentar la reforma en un acte amb el secretari d’Economia de Podem, Nacho Álvarez, on hi havia també l’exlíder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, el senador de Bildu Gorka Elejabarrieta i la diputada d’ERC Marta Rosique. La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, es trobava a la reunió del diàleg social per a l’augment de l’SMI, i en roda de premsa va admetre que no coneixia la proposta que Podem havia presentat.

Aquest dimecres la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha lamentat que Podem no s’hagi “esperat” a l’informe del comitè d’experts que havia de sortir a final de mes, i ha afirmat que “la irrupció de Podem en aquest debat és inoportuna”. “Un dels partits de la coalició ha sortit amb aquesta proposta, i jo ho respecto”, ha dit a TVE, “però m’han d’admetre que en aquest moment hagués preferit que s’hagués esperat”.

Pocs minuts després la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, li ha respost. En declaracions als mitjans ha afirmat que el que a ella li sembla “inoportú” és que “en aquest país els treballadors i les pimes encara paguin el doble d’impostos que paguen les grans empreses, una injustícia que sí que és “inoportuna”. Belarra ha recordat a Montero que aquest és un govern de coalició on la seva formació té dret a plantejar propostes. “Els dos socis han de poder participar en els debats centrals, igual que en matèria pressupostària”, ha dit



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries