Política

Aragonès s’obre a la “col·laboració” d’Andorra per a la candidatura olímpica

El president es reuneix amb Xavier Espot per consolidar les relacions entre tots dos territoris

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat obert aquest divendres a la “col·laboració” d’Andorra en la candidatura que impulsa el govern català per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 al Pirineu.

Acompanyat de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Victòria Alsina, Aragonès ha realitzat una visita oficial a Andorra, on s’ha reunit amb el cap de govern del país pirinenc, Xavier Espot, per consolidar les relacions entre tots dos territoris.

Un dels assumptes abordats ha estat la candidatura olímpica que impulsa la Generalitat per organitzar als Pirineus els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, pels quals també busca la col·laboració d’Aragó.

En una compareixença conjunta després de la reunió, Espot ha assegurat que encara és “prematur” concretar si la col·laboració d’Andorra pot incloure algunes proves esportives o si es limitaria a aportar la seva infraestructura hotelera, ja que abans ha d’acabar la seva labor el “grup de treball tècnic” constituït a nivell espanyol.

Sigui el que sigui el “tipus de col·laboració” d’Andorra, segons Espot, serà “positiva per assegurar l’èxit de la candidatura”, que “repercutirà positivament en el conjunt dels Pirineus”.

Per la seva banda, Aragonès ha afirmat que l’organització d’uns Jocs Olímpics d’Hivern “precisa la col·laboració de totes les administracions, també del Govern d’Andorra”, al qual ha “agraït la seva disposició” a col·laborar en aquest projecte.

No obstant això, ha evitat concretar com seria aquesta col·laboració, ja que abans han d’acabar els treballs “tècnics” per definir la proposta de candidatura, i “l’abast” de la col·laboració ja “es determinarà en el moment oportú”, a través d’un “diàleg lleial i fructífer amb el Govern d’Andorra”.

Aragonès no ha volgut polemitzar amb el president d’Aragó, Javier Lambán, que ahir va defensar les capacitats i disponibilitat “absoluta” de la seva comunitat per participar en la candidatura “en igualtat” de condicions amb Catalunya, encara que “no té dubte” que, si tots dos territoris “haguessin de competir, guanyaria Aragó”.

Segons Aragonès, “no es tracta de competir, sinó de cooperar i col·laborar per aconseguir un projecte que serà positiu per al conjunt del Pirineus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries