Política

ERC demana “responsabilitat” a Borràs i mostra “sorpresa” perquè es manifesti en contra del seu Govern

Vilalta vol que les explicacions de la presidenta del Parlament sobre Juvillà siguin “públiques”

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat “responsabilitat” a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que dissabte va participar en el tall no autoritzat de la Meridiana. “Per davant hi ha d’haver la responsabilitat pública i política. És la manera de prestigiar i defensar les institucions. No deixa de causar sorpresa que pugui participar en una manifestació en contra d’una decisió del Govern”, ha dit en roda de premsa. També ha considerat que les explicacions de Borràs sobre el cas Juvillà han de ser “diàfanes, clares, obertes i públiques”. Tot i així, ha dit que ERC farà costat a la manera com la presidenta del Parlament vulgui fer aquestes explicacions.

“Les persones que ostenten responsabilitats polítiques i públiques tan importants com el lideratge del Parlament creiem que haurien de ser absolutament responsables dels seus actes. Sempre i en qualsevol moment. També en la participació d’accions concretes”, ha dit Vilalta en relació a la participació de Borràs al tall de la Meridiana de dissabte tot i que el Departament d’Interior no l’havia autoritzat en aquest punt en concret per, segons ha dit Vilalta, fer compatible el dret a manifestació amb els drets dels veïns i de la mobilitat.

Segons Vilalta, els representants polítics han de ser “responsables” de les seves accions i ho ha considerat “la base per prestigiar la política”. “Han d’estar al servei de la ciutadania i no al servei dels interessos particulars. Quan es fa això es perd de vista el perquè de la política i es fa un flac favor a la defensa de per quines coses ha de servir la política”, ha afegit.

En referència al cas Juvillà, ERC s’ha posat al costat dels partits de l’oposició que demanen que la Junta de Portaveus on Borràs doni explicacions sigui pública i no a porta tancada. Vilalta creu que encara s’han de donar explicacions sobre com va anar tot en relació a la defensa de l’escó de Pau Juvillà (CUP). I ha considerat que les explicacions han de ser “diàfanes, obertes i públiques” perquè “és a la ciutadania del país a qui ens dirigim”. Tot i així, ha dit que el seu grup “farà costat a la manera que vulgui Borràs”.

Menys crítiques i més unitat de l’independentisme un any després del 14-F

Un any després de les eleccions del 14-F, Vilalta ha posat en valor la necessitat que l’independentisme es posi d’acord. “No criticar-nos o desacreditar el que ha aconseguit l’independentista del costat. Ens refermem amb l’aposta de la negociació”, ha dit per després defensar que la taula del diàleg és “la millor via per confrontar democràticament les nostres idees”.

“Hem d’aprofitar aquesta oportunitat. Més que caure en la complaença de criticar els altres o criticar la taula, més difícil és construir”. En aquest context, ha assenyalat que “superar les discrepàncies internes dins dels partits”, en referència indirecte a JxCat, és “el primer pas per arribar a un acord”.

Eleccions a Castella i Lleó, un avís al PSOE

Vilalta veu el resultat de les eleccions a Castellà i Lleó com un “avís” al PSOE. La portaveu dels republicans ha reclamat als socialistes que facin del que diuen que és, un partit d’esquerres. Si no sap ser alternativa, segons ha advertit, “s’acaba imposant el feixisme i les idees més extremes”, ha dit en referència a la crescuda important de Vox.

Arran dels escorcolls que s’estan produint avui a Cornellà com una derivada de la causa del consell esportiu de l’Hospitalet de Llobregat, Vilalta ha dit que fins ara no hi ha hagut explicacions dels afectats en referència també a l’alcaldessa del municipi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. Segons Vilalta, en cas que s’arribi a una conclusió via judicial o política, s’han d’assumir responsabilitats i ha reiterat el compromís d’ERC amb la “tolerància 0” pel que fa als casos de possible corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona