Política

Illa reclama a Aragonès un “canvi de rumb” que deixi enrere la “política dels blocs” i avança que s’hi reunirà en breu

El primer secretari del PSC creu que les eleccions a Castella i Lleó han evidenciat un “triple fracàs” del PP

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reclamat al president de la Generalitat Pere Aragonès “un canvi de rumb” que deixi enrere la “política dels blocs” i avanci cap a un nou model centrat en quatre eixos: respecte, acords, autoexigència i identitats compartides.

Illa ha recordat que aquesta tarda assistirà a la conferència que pronunciarà Aragonès amb motiu de l’aniversari del 14-F, i ja ha avançat que ha demanat trobar-se amb ell en els pròxims dies. Per al primer secretari del PSC, que avui ha presidit la reunió de l’executiva del partit a Banyoles, Catalunya necessita “un govern cohesionat”. “Si el president fa aquesta conferència per rellançar el seu lideratge, això ja indica on som, i ho dic amb tristesa”, ha assegurat.

Que el PSC hagi escollit Banyoles per celebrar-hi la reunió de la Permanent de la Comissió Executiva no ha estat banal. Salvador Illa mateix ha admès que l’han escollida com a “símbol de la necessitat de diàleg”, precisament perquè ara fa un any, a les eleccions del 14-F, els resultats que van obtenir a la ciutat els socialistes tenien “molt recorregut de millora”.

“No és el lloc de Catalunya on la meva candidatura va aconseguir més suport, i avui hem volgut ser aquí un any després per entendre què pensa la gent de Banyoles”, ha dit Illa. “Per parlar, per dialogar i per significar que el nostre projecte polític s’adreça a tot Catalunya, amb independència del que la ciutadania votés i decidís ara fa un any”, ha afegit.

Canvi de rumb

Entrant ja a fons en política catalana, Salvador Illa ha assegurat que cal “un canvi de rumb” per fugir “de la política de blocs i anar a la del diàleg”. I per al primer secretari del PSC, aquest model necessàriament s’ha de basar en quatre eixos. En concret, “el respecte en comptes de la divisió, els acords en lloc de la confrontació, l’autoexigència en comptes del victimisme i les identitats compartides per no excloure ningú”.

El primer secretari dels socialistes ha assegurat que la seva preocupació és que Catalunya tingui “un govern cohesionat i fort per afrontar els problemes de fons” que té el país. I aquí, referint-se a la conferència que aquesta tarda pronunciarà el president de la Generalitat, Salvador Illa ha reiterat que assistirà a la trobada per “escoltar i veure quin és el missatge” que donarà Pere Aragonès.

“Màxima col·laboració”

Però no només això. També ha avançat que en els pròxims dies ja ha demanat reunir-se amb el president de la Generalitat per fer-li arribar el model que propugnen els socialistes.

Per últim, Salvador Illa també s’ha referit als escorcolls que la Policia Nacional fa aquest dilluns a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat sobre possibles contractacions irregulars. “El PSC tindrà la màxima col·laboració amb les autoritats judicials”, ha afirmat. “Ho dic des de la tranquil·litat que les coses s’han fet correctament, i si no és així, volem ser els primers a col·laborar perquè s’esbrini què ha passat i per corregir allò que calgui”, ha afegit. “I aquesta és la mateixa actitud que he pogut veure a l’alcalde de Cornellà, amb qui ja he parlat”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona