Política

Von der Leyen assegura que la UE pot afrontar talls en el subministrament del gas rus si esclata una guerra a Ucraïna

Brussel·les continua negociant amb diversos països per augmentar les importacions de gas liquat

Demana a Rússia que confirmi la desescalada per evitar sancions

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha assegurat aquest dimecres que la Unió Europea pot afrontar talls en el subministrament del gas rus si esclata una guerra a Ucraïna. Malgrat defensar que les fonts d’energia estan assegurades, Brussel·les ha preparat “mesures d’emergència” en cas d’una “disrupció completa” i continua negociant amb diversos països per augmentar les importacions de gas natural liquat (GNL). Segons Von der Leyen, al gener ja es van assolir nivells “rècord” importacions de GNL. “Estem preparats en cas que Rússia decideixi utilitzar l’energia com un arma”, ha fit Von der Leyen aquest matí en una intervenció al ple del Parlament Europeu.

La presidenta de la Comissió Europea creu que el president rus, Vladímir Putin, està enviant “senyals contradictoris” sobre les seves intencions a Ucraïna. El Kremlin va anunciar dimarts que retirava alguns dels més de 100.000 soldats desplegats a la frontera amb l’est d’Ucraïna. En paral·lel, el parlament rus, la Duma, va demanar a Putin que reconegui la independència de Donesk i Luhansk, territoris a l’est d’Ucraïna parcialment controlats pels rebels prorussos.

Von der Leyen ha reiterat la seva crida a la desescalada i espera que Putin no envaeixi Ucraïna. La cap de l’executiu comunitari ha assegurat que està en contacte “constant” amb els líders que estan dirigint les negociacions amb el Kremlin.

Borrell: “Estem preparats per actuar però, sobretot, per seguir negociant”

La Unió Europea veu “senyals encoratjadores” però també “contradictòries” en l’aparent desescalada russa a la frontera d’Ucraïna, i espera que el Kremlin confirmi que aposta per la via diplomàtica per resoldre la crisis i evitar sancions sense precedents. “Estem preparats per actuar però, sobretot, estem preparats per seguir negociant per trobar una solució a la pitjor crisi que hem vist des de la Guerra Freda i que no ens afecta només a nosaltres, sinó a tota la humanitat”, ha dit l’alt representants de la Unió Europea d’Afers Exteriors, Josep Borrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats