Política

El Parlament votarà la setmana que ve la reprovació de Borràs pel cas Juvillà

Ha sigut a través d’una moció de Cs

El partit liberal també farà que els partits es posicionin per l’assistència de la presidenta al tall de la Meridiana

El Parlament votarà la setmana que ve la reprovació de la presidenta de la cambra, Laura Borràs, per la seva gestió amb la retirada de l’acta de diputat a Pau Juvillà (CUP-NCG) a través d’una moció de Cs a la qual ha tingut accés l’ACN. En el text, el partit liberal assegura que Borràs va “mentir” els diputats durant tot el temps d’incertesa que es va obrir, públicament i mediàticament, quan no estava clar si Juvillà era diputat o no, tot i els requeriments de la Junta Electoral Central (JEC). Per altra banda, Ciutadans també farà que els partits es posicionin sobre la participació de la presidenta Borràs al tall de la Meridiana no autoritzat pel Departament d’Interior de dissabte passat.

En un últim punt del text de la moció, el que fa referència a la reprovació de Borràs, Cs afirma que la presidenta “degrada i compromet” el Parlament “compatibilitzant” la presidència de la cambra amb la seva participació al Consell de la República. El partit assegura que aquest òrgan independentista suposa “la impugnació” del sistema institucional de l’Estat que “legitima” el Parlament i la Generalitat.

Cs també demana la reprovació de Borràs per la seva “falta de neutralitat” a l’hora de dirigir els debats. En declaracions a l’ACN, el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, afirma que la presidenta del Parlament és “el màxim exponent de la falta neutralitat” a les institucions. “Amb aquesta carència d’imparcialitat polvoritza els partits constitucionalistes tallant-los en els debats, i també afecta inclús a les seves relacions amb els socis del Govern i la CUP”, ha afegit.

En referència a l’assistència de la presidenta del Parlament al tall de la Meridiana de Barcelona, tot i que no estava autoritzat pel Departament d’Interior, Carrizosa assegura que la seva participació “ha compromès” un dels socis de Govern. Els liberals fan referència al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que una entrevista radiofònica va dir que veia la presència de Borràs a la convocatòria independentista com un “error”.

El desè punt del text de la moció dels liberals vol que el Parlament insti el Govern a “no autoritzar manifestacions convocades amb el propòsit d’obstaculitzar o entorpir el lliure dret a manifestar-se d’altres persones, sigui quina sigui la seva ideologia”. A més a més, el partit demana que s’obrin expedients sancionadors als responsables de manifestacions “no comunicades legalment”.

Per últim, Ciutadans també farà que els grups parlamentaris votin sobre “l’acatament” de sentències judicials, sense perjudici del dret a “discrepar” o realitzar crítiques “raonables” dels dictàmens judicials, “des del respecte institucional i democràtic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona