Política

El jutge manté la investigació contra Colau per subvencions irregulars a entitats socials

El magistrat rebutja arxivar la causa i l’alcaldessa haurà de declarar el 4 de març

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona ha rebutjat l’arxivament de la querella admesa a tràmit contra l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per suposadament afavorir certes entitats amb subvencions municipals irregulars. D’aquesta manera, es manté la seva declaració com a investigada pel proper 4 de març. La defensa de Colau al·legava que la querella no concretava la seva participació concreta en la concessió de les subvencions, que els fets ja havien estat investigats i arxivats per la fiscalia i que totes les operacions havien rebut l’aval de la intervenció municipal.

En la seva breu interlocutòria, el magistrat diu que les interlocutòries d’admissió a tràmit de querelles no es poden recórrer ni anul·lar. Com a màxim, un cop avançada la investigació, es pot arxivar el cas. A més, diu que el fet que la fiscalia arxivés les diligències prèvies no significa que un jutjat no pugui investigar els mateixos fets sospitosos de delicte.

La causa es va obrir arran d’una querella de l’associació Transparencia y Calidad Democrática per suposades subvencions irregulars a entitats afins als comuns i a la mateixa Colau com la PAH, l’Observatori DESC, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyeria Sense Fronteres. L’associació querellant acusa Colau dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris i frau.

Fonts municipals han explicat a l’ACN que l’equip jurídic que defensa Colau estava convençut que la declaració del 4 de març seguiria endavant, però van voler-se avançar i trametre al jutjat fins a vuit informes tècnics per tal que el jutge “disposi de tota la informació necessària abans de la declaració”, amb el convenciment que la causa serà arxivada com va passar amb l’anterior per motius similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona