Política

Albiach creu que la taula de diàleg es reunirà abans de Setmana Santa

La líder dels comuns al Parlament insta ERC a plantejar-se si retira el suport a Borràs

La líder d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, creu que la taula de diàleg es reunirà abans de Setmana Santa. “Vam dir que la pròxima reunió seria perquè hi ha alguna cosa a explicar i s’està treballant perquè hi hagi alguna cosa a explicar”, ha dit en una entrevista a ’Ràdio 4 i La 2’. A més, ha considerat que a la conferència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi ha una “certa gesticulació” sobre la taula de diàleg que ha atribuït a les “pressions” de Junts. D’altra banda, ha instat ERC a plantejar-se si retira el suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. La setmana que ve el ple de la cambra votarà la seva reprovació pel cas Juvillà.

Albiach ha afirmat que “són molts anys de relacions aturades” i que no és fàcil reprendre-les, però ha posat l’accent que l’important és el contingut de la taula de diàleg i no tant la data. Per la informació que li arriba, tenint en compte que els comuns formen part del govern espanyol, Albiach creu que la taula de diàleg es reunirà en les pròximes setmanes i ha concretat que serà abans de Setmana Santa, que aquest any és a mitjans d’abril.

La líder d’En Comú Podem al Parlament considera que hi ha una aposta d’ERC per la taula de diàleg però ha lamentat que té un “problema d’estratègia” perquè el seu soci de Govern, Junts, “sempre que pot hi intenta posar pedres”.

Segons Albiach, una de les qüestions que s’han de tractar a la taula de diàleg és la desjudicialització de la política i, per tant, buscar solucions per als exiliats. “Vam començar pels indults i el següent pas és la reforma del delicte de sedició”, ha defensat.

Dimissió de Borràs

D’altra banda, ha instat ERC a plantejar-se si retira el suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, després que aquesta “hagi mentit” amb les llicències per edat. El ple de la setmana que ve votarà una moció de Cs que insta la cambra a reprovar Borràs. Albiach no ha concretat què votarà el seu grup però ha recordat que públicament ja han demanat la dimissió de la presidenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona