Política

El Govern preveu “acords tímids i de mínims” en la Bilateral amb l’Estat

La comissió de traspassos se celebra avui al Palau de la Generalitat amb la data pendent per a la taula de diàleg

El Govern preveu “acords tímids” i “de mínims” en la comissió Bilateral Estat-Generalitat que se celebra aquesta tarda al Palau de la Generalitat. L’executiu català vol que en la reunió es concreti un “preacord” per “l’encaix” de l’ingrés mínim vital i el traspàs dels recursos necessaris. Dels temes pendents només s’ha avançat en beques però no s’abordarà la gestió dels MIR, el salvament marítim en aigües interiors, ni la inspecció de treball. En canvi, sí que està previst tractar altres temes com les assegurances escolars, el canal Xerta-Sènia, l’estació del Turó de l’Home i les carreteres B-23 i B-30, a més d’algunes titularitats d’edificis, depuradores i finques. Tot plegat mentre encara no hi ha data per a la taula de diàleg.

Per la part catalana hi participarà el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; i el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. En representació del govern espanyol, presideix la trobada la ministra de Política Territorial i portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, que després de la reunió farà una roda de premsa des del mateix Palau de la Generalitat.

En les últimes hores, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, s’ha mostrat bastant pessimista davant les perspectives de la Bilateral i ha considerat que tant aquest espai com la taula de diàleg “estan bloquejades”. I ha acusat el govern de Pedro Sánchez de fer mòbing a Catalunya.

Des de la Moncloa són més optimistes, la mateixa Isabel Rodríguez ha dit que els acords que l’executiu espanyol preveu aprovar divendres a la Bilateral estan “molt avançats” i “pendents d’ultimar-se “. Segons la portaveu del govern de l’Estat, es concretaran les transferències en matèria de beques i la quantificació econòmica de transferències en matèria de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona
Lawfare

Borràs i Pujol, per als apèndixs de la llei

barcelona