Política

Casado reclama a Ayuso que doni explicacions

El líder del PP nega que el partit contractés espies per investigar l’entorn de la presidenta, a qui li reclama que es justifiqui sobre el contracte de les mascaretes

Ayuso admet que el seu germà va cobrar una comissió però nega irregularitats i cap vinculació amb els negocis dels seu germà

La guerra dins el PP continua l’endemà que esclatés tota la polèmica. Aquest divendres Pablo Casado i Isabel Díaz-Ayuso han protagonitzat un nou enfrontament i intercanvi d’acusacions en dues entrevistes que han tingut lloc de forma consecutiva a la cadena COPE.

Casado ha assegurat que la guerra oberta dins del PP es pot tancar avui mateix amb una condició, que és que Ayuso expliqui en concepte de què el seu germà va cobrar prop de 300.000 euros en comissions per un contracte atorgat pel govern de la Comunitat de Madrid.

El president del PP, Pablo Casado, s’ha mostrat aquest divendres “sorprès i decebut” per l’actuació de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha assegurat que la comissió que el germà d’Ayuso, Tomás, va rebre en plena pandèmia per una operació de compra de mascaretes “no és exemplar”. Casado ha negat que la informació de què disposava Génova sobre Ayuso procedís de la Moncloa, assegurant que els va arribar des de “l’administració involucrada” però sense explicar concretament d’on la va obtenir. Ha negat també que tingués cap intenció de fer xantatge a la presidenta de la Comunitat de Madrid, i ha apuntat que per ara hi ha un expedient informatiu que busca que “això es resolgui ja” perquè els afiliats “no mereixen això”. “Això ha d’acabar”, ha conclòs. El president del PP ha assegurat que “lamenta” el que ha passat” perquè “no ho mereixo personalment”.

Casado ha assegurat que no ha retirat el seu suport a Ayuso, suport que ha recordat que li transmet des de “17 anys”. Però ha assegurat que davant informacions sobre una possible irregularitat: “La meva obligació és demanar la informació i l’obligació de l’altra persona hagués estat respondre amb dades i certeses”, cosa que assegura Ayuso encara no ha fet.

Segons Casado, va ser Ayuso qui li va dir que creia que la documentació li havia enviat Moncloa, i fins i tot ha explicat que el PP va trucar el Ministeri de la Presidència per esbrinar si el dossier havia estat obra de l’executiu espanyol, cosa que li van negar.

Segons ha explicat, el PP tenia coneixement que aquesta mateixa informació estava en mans de l’oposició i dels mitjans de Comunicació. Ha justificat que no anés a la Justícia per denunciar irregularitats perquè “primer preguntem als afectats per recavar aquestes proves i si hi ha una prova convincent per descomptat que la remetem a la Fiscalia”.

També ha admès que en la reunió que va mantenir amb Ayuso al mes de desembre “vam parlar de moltes coses i al final li vaig dir amb respecte i pesar que li havia arribat el document” i que li “preocupava molt”. Segons ha afirmat, Ayuso li va prometre que reuniria informació, “però no va respondre” més

Casado ha assegurat que tota l’actuació de la direcció del PP ha estat marcada per “l’exemplaritat” i ha negat taxativament que això “sigui una cosa conta la família de ningú”.

“La qüestió és si es pot entendre que l’1 d’abril, quan morien 700 persones, es pot concretar amb la teva germana i rebre una comissió de 286.000 euros, un import prou rellevant que algú pot pensar que hi ha hagut tràfic d’influències”.

Casado també ha negat cap tipus d’espionatge. “Si algú ho hagués fet seria cessat immediatament”.

“No entenem per què ahir surt a dir que som cruels”, perquè “qualsevol partit si veu alguna cosa irregular ha de preguntar i si té veracitat ha d’anar a la justícia”.

Ayuso contraataca

Pocs minuts després d’acabar l’anunciada i esperada entrevista amb Pablo Casado, la COPE ha anunciat que també intervendria la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso.

Ayuso ha reconegut que el seu germà va cobrar una comissió pel contracte adjudicat a una empresa d’un amic seu, però ha assegurat desconèixer la quantitat i ha assegurat que “no és il·legal”. De fet, ha defensat la feina que el seu germà ha fet en més de 26 anys i també que el dret a poder-se guanyar la vida treballant per administracions públiques.

Ayuso ha insistit en què el contracte adjudicat no és “ni il·legal ni poc exemplar”, i ha remarcat que mai es podra “demostrar” que ella hagi “ajudat” el seu germà “en res”.

“L’il·legal és si jo intervinc perquè se li doni a ell uns diners a aquella empresa, però no ho ha fet”, ha explicat la presidenta, que ha remarcat que ningú del seu govern va intervenir en aquella operació, “ningú ha contractat res”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona