Política

Més Madrid i el PSOE denuncien Ayuso a la Fiscalia per la comissió del seu germà

Les dues formacions atribueixen a la presidenta de Madrid prevaricació, tràfic d’influències i malversació

Més Madrid i el PSOE han presentat aquest divendres escrits a la Fiscalia Anticorrupció on demanen al Ministeri Públic que investigui les informacions sobre la comissió de 280.000 euros que va cobrar el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per una adquisició de mascaretes per part del govern madrileny en plena pandèmia. Les dues formacions atribueixen a la presidenta de la Comunitat de Madrid delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació, entre altres.

L’escrit de Més Madrid apunta a la possible comissió de delictes de per suborn, tràfic d’influències, malversació i prevaricació, a més de falsificació de document privat i administració deslleial.

La denúncia relata que Més Madrid ja havia rebut informacions anònimes sobre aquesta comissió el 7 de novembre per mitjà d’sms amb origen desconegut i que en un principi el responsable jurídic de la formació les va descartar perquè no tenia elements per contrastar-les.

Recorda que més tard, amb l’aparició de l’expedient del contracte amb Priviet Sportive per valor d’1.250.000 euros, va reclamar la compareixença del germà de la presidenta, Tomás Díaz Ayuso, i dels responsables de l’empresa a l’Assemblea de Madrid, però la Mesa –comandada pel PP i Cs- va tancar la porta a les seves peticions.

Un cop publicades noves informacions i la mateixa presidenta de la Comunitat de Madrid ha admès la comissió –tot i que Ayuso defensa que és legal-, Més Madrid creu que “existeixen indicis i elements suficients de veracitat” per pensar que s’han comès il·legalitats.

Per això demana a la Fiscalia que obri un expedient i ordeni diligències d’investigació per determinar si es van produir delictes, i també que designi un fiscal especial per dirigir la investigació i, en el seu cas, dugui a terme les accions penals oportunes contra els responsables.

L’escrit del PSOE apunta a delictes de prevaricació, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris i malversació de fons públics. Els socialistes recorden que el propietari de Priviet Sportive té una “relació estreta personal” amb el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid i de la pròpia presidenta. També destaca que aquesta empresa “no té res a veure amb el subministrament de productes sanitaris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les